HABERLER
01-01-2010 23:59

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ KONUŞULDU

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ KONUŞULDU

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi"ni konuşmak üzere Düzce´ye geldi. Vekil Külünk, konuşmacısı olduğu konferans öncesinde Düzce Belediyesi´ni de ziyaret etti.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi"ni konuşmak üzere Düzce´ye geldi. Vekil Külünk, konuşmacısı olduğu konferans öncesinde Düzce Belediyesi´ni de ziyaret etti.

Düzce Belediyesi ile Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu iş birliğinde düzenlenen "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" isimli konferans, Müftülük Toplantı Salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" isimli konferans için geldiği Düzce´de Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´i de makamında ziyaret etti.

Başkan Keleş, Vekil Külünk´e Düzce´ye has el sanatlarından olan tel kırma bir tablo armağan etti.

Ardından Vekil Külünk ve Başkan Keleş, beraberindeki heyet ile birlikte konferansın yapılacağı salona geçti.

Konferansa Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´in yanı sıra Baro Başkanı Ali Dilber, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan, MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri, AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzce Belediyesi ile Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu ev sahipliğinde gerçekleşen konferansta Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "mücadelemizin en önde gelen isimlerinden İstanbul Milletvekilimiz Sayın Metin Külünk, çok önemli bir süreci bize anlatmak üzere Düzce´ye geldi." sözleriyle Metin Külünk´e "hoş geldiniz" dedi.

"Düzce bizim için özel bir yer" sözleriyle konuşmasına başlayan İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Düzce´nin daha güzel yerleri hak ettiğine vurgu yaptı ve bunun yakın gelecekte gerçekleşeceğine değindi.

Yeni Anayasa ve Başkanlık Sisteminden bahseden Metin Külünk, "başkanlık sistemini anlatırken size teknik bir tarif yapmayacağım. Size tarihi bir yolculuk yaptıracağım. Kritik üç, dört başlıkla "Neden Başkanlık Sistemi" sorusunun cevabını vereceğim." dedi.

Tarihten yola çıkarak Türkiye´nin yeni anayasa ve başkanlık sistemine duyduğu ihtiyacı açıklayan Külünk, "hafızamıza Alzheimer yapmaya çalışıyorlar. Bu millete Alzheimer muamelesi yapmayın." sözlerini kaydetti.

Metin Külünk, "Meselemiz başkanlık sistemi diyip koltuk bulma meselesi değil. Biz sadece Türkiye´yi mi koruyoruz zannediyorsunuz. Biz Mekke´yi koruyoruz. Biz Kudüs´ü koruyoruz. Biz doğunun ve batının lideriyiz. Recep Tayyip Erdoğan da doğunun ve batının lideri olan Türkiye´nin lideri." sözleriyle Düzcelilere seslendi.

Konferans, Metin Külünk´ün paylaşımlarıyla son buldu.