DÜZCE´DE İLK DEFA BAZALT ASFALT YAPILIYOR

Düzce Belediyesi, yaz boyunca devam edecek asfalt çalışmalarında bir ilke imza atıyor. Dayanıklılığıyla bilinen bazalt asfalt, Düzce sokaklarına uygulanıyor.

Düzce Belediyesi tarafından gerçekleştirilen asfalt çalışmalarıyla bir ilke imza atılıyor. Düzce´de ilk defa bazalt asfalt uygulanıyor. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, gerçekleştirdiği inceleme gezisinde Ticaret Lisesi Kavşağı´ndan İstanbul Caddesi´ne doğru gerçekleştirilen asfalt çalışmalarını yerinde takip etti.

Bazalt asfaltlama çalışmalarından önce gerçekleştirilen kazıma çalışmaları hakkında bilgi veren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bazalt asfaltın dayanıklılığına da dikkat çekti.

Başkan Keleş, " Düzce´de ilk kez bazalt asfalt kullanıyoruz. Bazalt çok sert bir malzeme. Su çekmiyor. Bizim asfaltlarımızdaki en büyük problem kalker malzemesinin su emmesi. Dolayısıyla asfaltlar, yaz ve kış aylarında sıcak, soğuk faktörlerinden dolayı tahrip oluyor. Biz, bu yıl gerçekleştirdiğimiz asfalt çalışmalarıyla bu probleme son veriyoruz. Bundan sonra tıpkı İstanbul Boğaz Köprüsü üzerindeki asfalt gibi, çok dayanıklı, yıllarca eskimeyecek, aşınmayacak bir asfalt çalışması gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalar için öncelikle Ticaret Lisesi Kavşağından itibaren kazıma çalışmalarını başlattık." dedi.

Başkan Keleş, kazıma çalışmalarından çıkan aşınmış asfaltın ise yeniden ocaklarda işlenerek kullanılacağını, ziyan olmayacağını belirtti.

Bazalt ocaklarında kurulan yeni kompresörler vasıtasıyla bazalt  asfalt yapımında kullanılan "agrega" üretimine başladıklarını da ifade eden Başkan Keleş, yaz boyunca Düzce merkezin büyük bir çoğunluğunun bazalt asfalta kavuşacağını söyledi.