HABERLER
01-01-2010 23:59

TARİHTEN GELEN BEREKET ÖYKÜSÜ

TARİHTEN GELEN BEREKET ÖYKÜSÜ

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Düzce Otları Tyche Bereket Şenliği düzenlendi. Geleneksel hale getirilmesi hedeflenen şenlikte Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Düzce Otları Tyche Bereket Şenliğinde, Düzce´nin toprağından aldığı gücü, tarihi kimliğiyle bütünleştirerek kültürel bir etkinliğe imza atıyoruz." sözlerini kaydetti.

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Düzce Otları Tyche Bereket Şenliği düzenlendi. Geleneksel hale getirilmesi hedeflenen şenlikte Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Düzce Otları Tyche Bereket Şenliğinde, Düzce´nin toprağından aldığı gücü, tarihi kimliğiyle bütünleştirerek kültürel bir etkinliğe imza atıyoruz." sözlerini kaydetti.

Düzce Belediyesi´nin katkılarıyla Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Cedidiye Meydanı´nda 1. Geleneksel Düzce Otları Tyche Bereket Şenliği düzenlendi.

Şenlik, Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, AK Parti Milletvekili adayları Faruk Özlü ve Ayşe Keşir´in yanı sıra Düzce protokolünden ve vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Şenlikte konuşan Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen birincisini gerçekleştirdikleri Düzce Otları Tyche Bereket Şenliği ile Düzce´de yetişen, yenilebilir otları halka tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise doğa, tarih ve kültürün Düzce´de buluştuğunu ifade ederek yeni bir kültürel etkinliğe imza attıklarını belirtti.

Başkan Keleş, " Tabiat güzellikleriyle adından söz ettiren memleketimiz, adeta keşfedilmeyi bekleyen bir hazine. Düzcemizin her bir köşesi ayrı ayrı gezilip görülecek eşsiz doğal güzelliklere, tarihi değerlere sahip. Çok çeşitli kültürel kimliklere ev sahipliği yapan, mavi ile yeşili bir arada barındıran Düzce, şelaleleriyle, gölleriyle, yaylalarıyla tabiatın bütün renklerini sunuyor. Doğa, tarih ve kültür, Düzce´de buluşuyor. İşte biz de bugün birincisini düzenleyerek geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz Düzce Otları Tyche Bereket Şenliğinde, Düzce´nin toprağından aldığı gücü, tarihi kimliğiyle bütünleştirerek kültürel bir etkinliğe imza atıyoruz. 1931 yılında Konur Alp Gazi´den adını alan en eski yerleşim yerimiz Konuralp´te bulunan Tyche Heykelimiz var. Orijinali İstanbul Arkeoloji Müzesi´nde sergileniyor.  Kader, şans ve bereket tanrıçası olarak tasvir edilen Tyche Heykeli´nin adıyla bu şenliği bir marka haline getiriyoruz. Bu şenlikle, bereketli topraklara sahip Düzcemizde doğanın bizlere sunduğu kazayağı, kaldirik, ezentere, kara lahana, diken ucu, kara hindi bağ, deve dikeni, ebegümeci gibi sağlık dolu, şifa kaynağı otlarımızı sizlere tanıtacağız.  İki boyunca sürecek olan şenliğimizde saydığımız şifa kaynağı otlarımızla birlikte yöresel yemekler, kıyafetler ve danslarla Düzcemizin kültürel zenginliklerini de yakından tanıma fırsatı bulacağız. Şenliğimizin ikinci gününde ise Konuralp´e düzenlenen gezimizde tarihi geçmişimizi yeniden keşfe çıkacağız. Ben, Valiliğimize, Düzce Üniversitemize, Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisimize, Başkanımız Ulviye Hanım´a, Düzcemizin tarihi ve kültürel kimliğine katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Düzce Valisi Ali Fidan ise Düzce´nin adeta cennetten bir parça olduğunu ifade ederek Düzce´nin  tarihi ve kültürel kimliğinin zenginliğine değindi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri gün boyu alanda devam eden ve Düzce´de yetişen otlarla yapılan yemek yarışmasında dereceye giren katılımcılara ödüllerini takdim etti.

Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileri ise Düzce Protolü ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Alana kurulan stantlarda da Düzce´nin yöresel ürünleri tanıtıldı.  Düzce Valisi Ali Fidan, eşi Fatma Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, eşi Gönül Keleş ve protokol üyeleri stantları ilgiyle gezdi.