RAMAZAN AYI DENETİMLERİ BAŞLADI

Zabıta ekipleri kontrolleri sıklaştırdı. Düzce Belediyesi tarafından Ramazan ayı nedeniyle fırın ve gıda üreten işyerlerine yönelik denetimler yapıldı.

Düzce Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri fırın ve gıda maddesi üreten işletmelerin sıhhi denetimleri ve işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı kontrollerini sıklaştırdı.

Denetimler kapsamında ruhsatların yanı sıra mevcut gıda maddelerinin sağlık açısından uygunluğu da kontrol ediliyor. Düzce Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada Zabıta müdürlüğü denetimlerinin düzenli yapıldığına dikkat çekilerek "Ramazan ayı başlaması ile birlikte yoğun üretimden ötürü denetimler sıklaştırılıyor. Denetimler işyerlerine yönelik yönetmelik maddeleri kapsamında yapılıyor" ifadeleri kullanıldı.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, denetimlerin işyeri sıhhi şartları, hijyen, çalışanların durumu, gıdaların gramajları, son tüketim tarihleri kapsamında yapıldığını belirtti.

Yapılan açıklamada ekiplerin titizlikle yürüttüğü umumi denetimlerin Ramazan ayı boyunca devam edeceği belirtildi. Ayrıca vatandaşların denetimler konusunda gerekli dikkat ve özeni göstererek tüketim esnasında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde şikayetlerini Alo 153 hattına bildirmeleri istendi.

Vatandaştan gelecek şikayetlerin denetimleri daha da kolaylaştıracağını belirten yetkililer tüketicilerin bu konuda hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirtti.