HABERLER
01-01-2010 23:59

MEHMET KELEŞ VE BİSİKLET YOLU

MEHMET KELEŞ VE BİSİKLET YOLU

Bu fırsatla sayın Mehmet Keleş´e bisikletliler adına selam, yolları yapmaya devam diyoruz..

 

 

 

DÜZCE Belediyesi´nin Akçakoca karayolunun Endüstri Meslek Lisesi kısmına yani Düzce istikametinden Karaca köprüsü yönüne doğru yaptığı bisiklet yoluna işin doğrusu hayran kaldım.

Zira bu yolu daha çok bisikletli en önemlisi Endüstri Meslek lisesinde öğrenim gören öğrenciler için ideal bir geçit olmuş.  

Mehmet Keleş´in belediye başkanı olur olmaz, imkânları geliştikçe birçok projenin yanı sıra bu projeyi de hayata geçirmesini göz ardı edemeyiz. Zira belediyemiz,  Akçakoca karayolunun Düzce Endüstri Meslek lisesine Düzce yönünden ve Karaca köprüsü yönünden geliş- gidiş istikametine kaldırım düzenlemesi ve metal barikatla çevirip bisiklet yolunu yapmaya başlaması bundan böyle öğrenci ve vatandaşın bisikletiyle tehlikesice geçmesini sağlayacaktır.

 

BİSİKLETLİYE TAM GÜVENCE...

Niye önemli? Çünkü burada her türlü araç karayolunu kullanmakta, yan yolda da trafik akışı devam etmektedir.  Burada Karaca köprüsüne kadar yapılan bisiklet yoluyla bisikletliler, daha çok bisikletiyle liseye gelen yüzlerce öğrencinin can güvenliği sağlanmıştır.

Bu güzergâhta çok öğrenci trafik kazasında hayatını kaybetti. Birçok bisikletli vatandaş da kaza geçirip hayatını kaybetti.

Düzce´nin insanlarının birçoğu şehir merkezine bisikletle gelmektedir. Bu da çok önemli bir gelişme. Ancak daha önce İsmail Bayram´ın döneminde Öztürkler kavşağından Memur-Sen konutlarına giden bulvara da yapılmıştı.  Sonrası gelmemişti.

Bu gün Endüstri Meslek Lisesi yönüne yapılan bu proje, hem orada güzel bir çevre güzelliği yarattı, hem başta genç öğrencilerin ve diğer vatandaşların can güvenliğini garanti altına aldı.

Bu nedenle ben başta belediye başkanımız Mehmet Keleş olmak üzere emeği geçenlere bir yaya olarak ve bisikletliler adına teşekkür ederim.

Ancak, çok sayıda bisikletlinin bulunduğu Düzce merkezde bisiklet yolunun artırılması ise kaçınılmaz bir gerçek.    Örneğin Aydın Pınar Caddesi, Ağa mahallesi yönünden gelen yüzlerce bisiklet sürücüsü bulunmaktadır.

Düzce Bisikletliler Derneği bu konuda birçok kez bildirim ve talep de bulundu. Bu derneğe aslında kulak vermek lazım.

 

İSTANBUL CADDESİNE ARAÇ PARKI YERİNE BİSİKLET YOLU YAPILSIN...

Mesela, Düzce merkezde İstanbul caddesinde bisikletliler yol bulamayınca kaldırımı kullanmaktadır.

Benim ise önerim var: İstanbul caddesinin Anıt Park ve devamı Hastane caddesinin tamamına kadar olan kısmımda araçlara paralı oto parkı kaldırılıp bisiklet yolu yapılması yönünde.

Eğer belediyemiz İstanbul caddesinden elde ettiği park gelirinden fedakârlık ederde bu yönü bisiklet yolu yaparsa hem Düzce modern bir şehir anlayışına bürünür, hem bisikletliler, hem de yayalar rahat eder.

 

DOĞAYA AÇIN YOLLARI...

Aydın Pınar caddesinden sonra ise İl Özel İdaresi de belediye ile işbirliği yapıp yolun bir kısmına bisiklet yolu yapması ise çok yerinde olur. Zira bu yolu köyden gelen vatandaşlar sıkça kullanmaktadır. Örneğin doğaseverlerde bu yolu kullanıp bisikletleriyle rahatça gezi yapabilirler.

Düzce belediyesinin Endüstri Meslek Lisesi yönüne yaptığı bu bisiklet yolunun diğer güzergâhlarda da bekliyoruz.

Bu fırsatla sayın Mehmet Keleş´e bisikletliler adına selam, yolları yapmaya devam diyoruz..

(Harun  Can Şerbetçi/ 23 Haziran 2015/ Düzce Postası)