HABERLER
01-01-2010 23:59

İMAR MÜDÜRLÜĞÜNE TEŞEKKÜR

İMAR MÜDÜRLÜĞÜNE TEŞEKKÜR

Düzce’de inşaat yapmak isteyen müteahhit veya vatandaşlar belediyeden inşaat yapım ruhsatı çıkarma konusunda geçmişten kalan büyük sıkıntıları vardı. Müteahhitlerden aldığım bilgilere göre bu sıkıntılar nihayet aşılmış. Sıkıntıların nasıl aşıldığını araştırdım!

İMAR MÜDÜRLÜĞÜNE TEŞEKKÜR

Düzce Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğünde inşaat yapım ruhsatı konusu nihayet hızlandı!

Düzce´de inşaat yapmak isteyen müteahhit veya vatandaşlar belediyeden inşaat yapım ruhsatı çıkarma konusunda geçmişten kalan büyük sıkıntıları vardı. Müteahhitlerden aldığım bilgilere göre bu sıkıntılar nihayet aşılmış. Sıkıntıların nasıl aşıldığını araştırdım!

İnşaat yapmak isteyen vatandaşlar daha önceleri çizdirdikleri mimari ve statik projeler ile diğer evrakları önce Yapı Denetim Firmaları tarafından inceleniyordu. Sonra bu evraklarla birlikte belediyeye müracaat ediyorlardı. Belediye ön inceleme yapıyordu. Yanlış veya noksan varsa müteahhite iade ediliyordu. Müteahhit proje ve diğer evrakları Yeniden Yapı Denetim Firmasına incelettiriyordu vb. Bu işlemler en az 20-25 gün sürüyordu.

İşten alayan da anlamayan da hep şunu söylüyordu. Ya bu projeleri Yapı Denetim Firması inceliyorsa belediye bir sefer daha neden inceliyor? Belediye inceleyecekse Yapı Denetim Firmaları neden inceliyor gibi sorulara muhatap olunuyordu. Bu serzenişlerinde de vatandaşlar haklıydı.

Şimdi Belediye ne yapmış? Ön incelemeyi kaldırmış. Böylece inşaat yapacak kişiler adına kafadan 20-25 gün kazanılmış. Projeleri veya diğer evrakları Yapı Denetim Firması inceliyor varsa eksikler tamamlıyor. Proje ve diğer evraklar belediyeye teslim ediliyor. Varsa bir eksiklik Yapı Denetim Firmasına iade ediliyor. İnşaat yapacak olan kişi veya müteahhide de evraklarda problem var diye belediye tarafından ayrıca mesaj atılıyor veya telefonla bilgi veriliyormuş. Proje ve ve diğer evraklar Yapı Denetim Firmasına iade edildi haberiniz olsun şeklinde. Bu sefer ne oluyor? İnşaat sahibi de evraklardaki noksanını bir an önce tamamlıyor tekrar belediyeye dönmesi için gereğini yapıyor.

Yasal olarak 15 günde çıkması gereken inşaat yapım ruhsatının süresi, böylece 7 güne düşürülmüş. Bu işlemler aynı zamanda İmar Müdürlüğünde çalışan kişi sayısında 2 kişi de eksiltildiği halde yapılıyomuş!

Madem ki bu iş böyle yapılabiliyordu da, bugüne kadar neden yapılmadı be kardeşim?

Her zaman şunu bilir şunu söylerim. Bir kurumun başındaki kişi tabii ki önemlidir. Ama 1. derecedeki kişi iş yapmaz. İşi yapan ekiptir. İlgili kuruluşun Başkan yardımcısı, birim amir veya müdürleridir. Ekip çok önemlidir. İmar Müdürü Mesude Özcan kavgasız, gürültüsüz ve gülen yüzü ile bu işi bir şekilde halletmiiiş.

Düzce Belediyesi İmar Müdürü Mesude Özcan´a, ekibine, ilgili başkan yardımcısına ve dolayısıyla da Düzce Belediye Başkanlığına bu konudaki başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Unutulmamalıdır ki kurum çalışanlarının başarısı ve başarısızlığı, kurumun başında kim olursa olsun onun artı veya eksi hanesine yazılır! Hoşça kalın.?

(Düzce´nin Sesi/ İlhami Atasever/ 24 Haziran 2015)