HABERLER
01-01-2010 23:59

DAMER KURULDU

DAMER KURULDU

Geçtiğimiz hafta Düzce Belediyesinden iki önemli adım başlığı ile basına yansıyan bir haber vardı.

DAMER KURULDU

 

Geçtiğimiz hafta Düzce Belediyesinden iki önemli adım başlığı ile basına yansıyan bir haber vardı.

"... Mehmet Keleş´in belediye başkanı olmasıyla birlikte Düzce´ye yeni bir şehir kimliği kazandırmak için adımlar atan Düzce belediyesi, Düzce´nin tarihi, edebi ve kültürel varlıklarını korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için yaptığı çalışmaların yanı sıra; şehrin önemli noktalarında da yeniden yapılanma ve kentsel iyileştirme çalışması başlatma kararı aldı. Alınan bu kararlardan ortaya iki başlık çıktı

1-Kentsel Rehabilitasyon Başlıyor!

2-Düzce´nin Değerleri Belirlenecek!

Düzce Belediyesi bünyesinde Düzce´nin sahip olduğu tarihi ve edebi eserleri, kültürel ve sanatsal birikimi, mimari mirası ortaya çıkarmak, korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan DAMER (Düzce Araştırmaları Merkezi), ilk toplantısını Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında yaptı. Toplantıya Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Ali Güney ile Murat Caymaz, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Faruk Ermemiş, Düzce Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Özçelik ve Düzce Üniversitesi Dil, Tarih ve Kültürel Zenginliklerini Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜKMER) Müdürü Okutman Çiğdem Sütçü katıldı.

Toplantı sonunda DAMER Yönetim Kurulu Başkanlığına Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, yardımcılığına da Yrd. Doç Dr. Faruk Ermemiş seçildi. ..."

Toplantılar güzel, başlıklar güzel. DAMER için seçilen kişiler doğru isimler. Kendilerini tebrik ederim. Faruk Ermemiş Bey´in böyle bir kurulda görev almasına ayrıca sevindim. Çünkü aldığı işi sonuna kadar götürür.

( İlhami Atasever/ Düzce´nin Sesi/ 29 Haziran 2015)