HABERLER
01-01-2010 23:59

GÜNDE 300 TON ÇÖP TAŞINIYOR

GÜNDE 300 TON ÇÖP TAŞINIYOR

Düzce il genelinde günde ortalama 250-300 ton evsel atık Düzce Katı Atık Bertaraf Tesisine götürülüyor. Bunun için de hergün 40 çöp kamyonu alana atık boşaltıyor.

Düzce il genelinde günde ortalama 250-300 ton evsel atık Düzce Katı Atık Bertaraf Tesisi´ne götürülüyor. Bunun için de hergün 40 çöp kamyonu alana atık boşaltıyor.

Düzce ili belediyelerinin evsel atıkları topladıkları Düzce Merkez İlçe, Yığılca Yolu üzerindeki Hasanlar-Esençam Mevkii´ndeki, terkedilmiş taş ocağında Düzce Katı Atık Bertaraf Tesislerinde ikinci sınıf Düzenli Depolama Alanı için çalışmalar hızlandırıldı. Bu arada Düzce ve Akçakoca´da iki ayrı bölgede atıklar için aktarma istasyonu oluşturuldu. Kısa adı DİKAB olan Düzce İli Katı Atık Birliği yetkilileri evsel nitelikli katı atıkların mevzuatlara uyumlu olarak düzenli depolanması, sızıntı sularının ve depo gazlarının bertarafının sağlandığını belirttiler. Bu arada 2015 yılı içinde yapılacak olan ´Evsel Katı Atık Toplama ve Kent Temizliği Hizmet Alımı İhale´ si için yöntem belirlenmesi konusunda DİKAB bünyesinde komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Ayrıca Birlik son olarak, katı atıkların düzenli depolanmasının yanı sıra, ileriye dönük olarak, atıkların geri dönüşümüne ilişkin planlama yapılması yönünde çalışmalar yapıyor.