HABERLER
01-01-2010 23:59

DÜZCE SEMALARINA RENK KATTILAR

DÜZCE SEMALARINA RENK KATTILAR

Gölyaka´da gerçekleşen Havacılık Festivali´nde yamaç paraşütü yapan sporcular Düzce semalarına renk kattı.

Gölyaka´da gerçekleşen Havacılık Festivali´nde yamaç paraşütü yapan sporcular Düzce semalarına renk kattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Düzce Valiliği, Gölyaka Kaymakamlığı, Gölyaka Belediyesi, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, Türkiye Hava Sporları ve Martı Havacılık Kulübü´nün destekleriyle, 15-16 Ağustos tarihlerinde Gölyaka´da düzenlenen Havacılık Festivali´nin açılışına Düzce Protokolü de katıldı.

Düzce´de ilk kez gerçekleşen Havacılık Festivali´nde Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Düzce Garnizon Komutanı Jandarma Albay Bilal Güvenir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva da yer aldı.

Sabah saatlerinde başlayan etkinlikler kapsamında sporcu ve sporseverler, Düzce´nin Gölyaka ilçesinde 970 rakımlı Bakacak Tepesi´nde buluştu. Burada yamaç paraşütü yapan sporcular, izleyen sporseverlere heyecanlı dakikalar yaşattı. 840 ve 740 metre yükseklikten kalkan yamaç paraşütleri, yapımına devam edilen hava parkının içerisinde yer alan piste indi. Microlight, ultralight, gyrocopter, paramotor, yelken kanat, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, planör, mosquito gibi hava araçlarının yanı sıra model uçak, model helikopter, multicopter uçuşları da Havacılık Festivali´ne renk kattı.

Düzce Valisi Ali Fidan ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Düzce´nin her türlü doğa sporuna elverişli bir yer olduğunu kaydetti.

Vali Fidan ve Başkan Keleş ile birlikte Düzce Protokolü de microlighta binerek heyecan dolu dakikalar yaşadı.

TRT Türk, TRT Haber, CNN Türk, Haber Türk, NTV, ATV, A Haber, Sabah, Daily Sabah ve Al Jazzera Türk temsilcileri de Düzce´de ilk kez gerçekleşen havacılık festivaline de şahitlik etti.