AMAÇ DIŞI KULLANILINCA KALDIRILDI

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından merkez ve çevresi yoğun bölgelere konuşlandırılan pil ve plastik ambalaj geri dönüşüm üniteleri amaç dışı kullanılınca kaldırıldı.

Düzce merkez ve nüfus yoğunluğunun fazla olduğu alanlarda pil ve plastik ambalajların değerlendirilmesi amacıyla atık üniteleri konuşlandırılmıştı. İlk dönemler atık pil ve ambalajlar Düzce belediyesi tarafından değerlendirildi. Ancak daha sonra atık ünitelerinin amaç dışı kullanıldığı tespit edildi.

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yaptığı açıklamada Düzce merkezinde yoğun olan bölgelerde çöplerin ayrıştırılması, sınıflandırılması ve geri dönüşümlerinin sağlanması konusunda kolaylık sağlayacak pil ve plastik ambalaj ünitelerinin amacı dışında kullanılması üzerine kaldırıldığını belirtti. Vatandaşların çöp ayrıştırma konusunda dikkatsiz davranması sonucu atık ünitelerinin kullanımının sona erdiği ifade edildi. Ünitelerin Temizlik İşleri Müdürlüğü depolarına alındığı daha sonra tekrar kullanım için yerleştirileceği vurgulandı.