HABERLER
01-01-2010 23:59

TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLER ANLATILDI

TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLER ANLATILDI

TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ve beraberindeki heyet, "Düzce Turizm Alanları İnfo Gezisi" kapsamında Düzce´ye geldi. Düzce Belediyesi´nde TÜRSAB heyetine özel olarak gerçekleştirilen sunumda şehrin tarihi ve kültürel kimliği anlatıldı.

TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ve beraberindeki heyet, "Düzce Turizm Alanları İnfo Gezisi" kapsamında Düzce´ye geldi. Düzce Belediyesi´nde TÜRSAB heyetine özel olarak gerçekleştirilen sunumda şehrin tarihi ve kültürel kimliği anlatıldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Yedigöller Bölge Yürütme Kurulu ve çeşitli turizm acentalarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen Düzce Turizm Alanları İnfo Gezisi, Düzce Valiliği ziyaretiyle başladı.

Valilikte gerçekleşen ziyaretin ardından TÜRSAB heyeti Düzce Belediyesi´nde Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş´i ziyaret etti. Ziyarete ilçe ve belde belediye başkanları, Düzce Belediyesi Meclis üyeleri ve birim müdürleri de katıldı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, TÜRSAB Başkanı Ulusoy ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek geleneksel el sanatlarından tel kırma bir tablo hediye etti.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da Düzce´ye gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek ortak talep çerçevesinde gelecek Ocak ayı sonrasına planlanan ve tüm Türkiye´deki acentelerin de katılacağı "Türkiye Toplantısı"nın Düzce´de yapılmasına karar verdiklerini belirtti.

Daha sonra Düzce Belediyesi´nde Vali Fidan ve Başkan Keleş´in de katılımıyla Düzce´nin tarihi ve kültürel değerlerini anlatan bir sunum gerçekleştirildi.

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak tarafından Düzce Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen sunumda Akçakoca´dan Yığılca´ya, Güzeldere´den Konuralp´e kadar Düzce´nin tarihi ve doğal güzellikleri anlatıldı, Düzce Belediyesi´nin şehrin tarihi ve kültürel kimliğine katkı sağlayan çalışmalarından bahsedildi.

Düzce´nin en önemli tarihi değerlerinden Konuralp´te Düzce Belediyesi tarafından 3 ana başlıkta yürütülen çalışmalar da aktarıldı. Konuralp´in altyapı eksiklerinin tamamlanmasıyla birlikte Koruma Amaçlı İmar Planına uygun olarak devam eden kazı çalışmaları da sunumda yer aldı. Düzce Belediyesi Proje Ofisi tarafından hazırlanarak MARKA´dan hibe almaya hak kazanan "Konuralp Yüzey Araştırmaları ile Turizme Destek Projesi" ve Düzce Belediyesi ile İl Özel İdaresi işbirliğindeki "Konuralp Dünya Destinasyonu Oluyor Projesi" heyet ile paylaşıldı.

Düzce´nin saklı kalmış tarihini ortaya çıkartmak  amacıyla Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumunda hazırlanıp sunulan "Düzce´de Tarih ve Kültür", "1831 Tarihli Nüfus Sayımına Göre Düzce" isimli kitapların içeriği aktarıldı.

Düzce´nin sahip olduğu tarihi ve edebi eserleri, kültürel ve sanatsal birikimi, mimari mirası ortaya çıkarmak, korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan DAMER´in (Düzce Araştırmaları Merkezi) ikinci bir tarih ve kültür sempozyumu adına yaptığı çalışmalardan bahsedildi.

Sunumu dikkatle dinleyen Ulusoy, anlatılanları not alarak kısa bir açıklamada bulundu. Ulusoy: "Özellikle eko-turizm çalışmaları konusunda kaçak yapılan faaliyetlerin önüne geçmek için gerekli çabanın sarf edilmesi adına yaptığınız çalışmaları takdir ediyor ve destekliyorum. Birliğimiz adına ben Düzce´nin doğal yaşamın korunması ve doğaya uygun yapılaşma ile dengenin korunması için gösterdiğiniz hassasiyeti de tebrik ediyorum. Bu anlamda şahsım ve birliğimiz adına her türlü desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Heyet, Düzce´nin en eski yerleşim yerlerinden Konuralp´te süregelen kazı çalışmalarını yerinde incelemek üzere Düzce Belediyesi´nden ayrıldı.