BASKETBOLCULAR TESTE TABİ TUTULDU

Düzce Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen sporculara dayanıklılık testi yapıldı.

Düzce Belediyespor Basketbol Takımı çalışmalarının ikinci haftasına girerken dayanıklılık testine tabi tutuldu.

Düzce Belediyespor Basketbol Takım Antrenörü Benan Özçelik, "Sporcuların genel hazırlık dönemindeki  performans gelişimini  takip edebilmek ve antrenman planlarını  buna göre düzenlemek için bugünkü antrenmanımızda bilimsel geçerliliği olan bir test uyguladık. Bu konuda Düzce üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulundan Öğretim Görevlisi Hüseyin Özkamçı Hocamızdan yardım aldık. Hocamızın organize ettiği parkurda oyuncularımızın tükettiği oksijen miktarını ölçtük ve ilk test sonuçlarını aldık. 4 hafta sonra tekrar aynı ölçümü yapacağız verileri karşılaştıracağız." dedi.