SAAT KULELERİ DÜZCE´NİN SEMBOLÜ OLACAK

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kamuoyu gündeminde geniş yer alan saat kulelerine ilişkin basın açıklamasında bulundu. Başkan Keleş, söz konusu kulelerin ihale süreci ve belgeleri hakkında basına bilgi verdi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, gündemde geniş yer tutan ve kamuoyunun merak ettiği saat kuleleri hakkında basın toplantısı düzenledi. Basın camiasının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Keleş, saat kulelerine ilişkin ihale hazırlık, ihale ve iş yapım aşamaları hakkında hazırlanan belgeleri basınla paylaştı.

Başkan Keleş açıklamasında ihalenin tamamen Kamu İhale Kanunun ilgili maddesi gereğince açık ihale usulü ile yapıldığının altını çizerek "söz konusu ihale 19. madde gereğince Kamu İhale Bülteninde ve Düzce´deki yerel bir gazetede 21 gün süre ile askıda kalmış, yayımlanmıştır. Bu ihaleye Düzce içinden ya da dışından katılmak isteyen hiçbir gerekçe ile engelleme uygulanmamıştır. Kaldı ki ihale açık usul ile yapıldığından ötürü firmaların katılıp katılmaması kendi inisiyatifleri dahilindedir" dedi.

Başkan Keleş açıklamasına şöyle devam etti: "Sadece saat kulelerine ilişkin değil, yapılan işlerin tamamı hepinizin denetimine açıktır. Yapılan iş, biri 10 metre diğeri 15 metre yüksekliğinde kule saattir. Bu sadece bir saat  gibi gösterilmeye çalışılıyor. Düzce lisesi parkındaki saat kulesi ile birliktedir. İhaleden önce bunları size gösteremem ancak ihaleden sonra bunları size gösterebilirim. Malzemelerin kaça alınacağını müteahhitler bilir, teklif verir. Buna ait bir ödeme hak ediş verilmemiştir. Müteahhitlere paralar teknik şartnamesindeki yetkiler yapıldıktan sonra verilecektir. İşler henüz tamamlanmamıştır. Ayrıca yapılacak işlerle alakalı her yıl plan bütçe çalışmaları mecliste görüşülüyor. Meclis bunu onaylıyor. Düzce Belediyesinin yöneticileri olarak bu bütçe çerçevesinde hareket ediyor. O ayrılan para yasal çerçeveler içerisinde yapılıyor. Bu işler teknik kurulun gözetimi altında gerçekleştiriliyor. Bu durumlar Düzce´de çok yaşandı.