HABERLER
01-01-2010 23:59

BAŞPEHLİVAN OSMAN AYNUR OLDU

BAŞPEHLİVAN OSMAN AYNUR OLDU

Düzce Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl da 9’uncusu gerçekleştirilen Yağlı Pehlivan Güreşleri Kalıcı Konutlar Bölgesi Anıtpark Meydanında düzenlendi.

Düzce Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl da 9´uncusu gerçekleştirilen Yağlı Pehlivan Güreşleri Kalıcı Konutlar Bölgesi Anıtpark Meydanında düzenlendi.

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Türkiye´nin en iyi pehlivanlarının er meydanında buluştuğu "Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri" bu yıl da Kalıcı Konutlar Bölgesi Anıtpark Meydanında yapıldı.

Kurban Bayramının üçüncü günü düzenlenen organizasyonda şampiyonu uzatmalar belirlerken Baş Pehlivanlık unvanını finalde güreşen Osman Aynur kazandı.

Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan, Düzce protokolü ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği güreşlerde farklı yaş grupları ve kilolarda sporcular gün boyu mücadele etti.

Güreşlerin finaline ise Söğütlü Yağlı Güreşleri´nin başpehlivanı Süleyman Aykırı ile Kırkpınar Yağlı Güreşleri´nin finalinde ikinciliği elde eden Osman Aynur kaldı.

Normal sürede sonuçlanmayan karşılaşmanın uzatmalarında altın kemeri kazanan isim Kırkpınar ikincisi Osman Aynur oldu. 9. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde ikinciliği ise Sakarya Bölgesinden Söğütlü Yağlı Güreşleri başpehlivanı Süleyman Aykırı, üçüncülüğü de Ekrem Yavuz aldı.

Güreşlerin sonunda Baş Pehlivan olan Osman Aynur´a altın kemerini Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş taktı.