26-11-2019 23:59

BAŞKAN ÖZLÜ AKADEMİK YIL AÇILIŞINA KATILDI

65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı açılış törenine katıldı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı açılışı için kongre merkezinde düzenlenen törene TBMM Eski Başkanı ve Son Başbakan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ÖSYM Başkanı Halis Aygün, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören müzik dinletisi ile devam etti. Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Türkiye bölgesindeki sorunları çözmede söz sahibidir diyerek "bu bölge, bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafya bizim kaderimiz, o halde bu topraklarda biz sadece ülkemizi korumak ve milletimizi her türlü tehditlerden korumakla yükümlü değiliz. Aynı zamanda ait olduğumuz coğrafyanın 1,5 milyar insanın yaşadığı bu bölgeye karşı da sorumluluğumuz var. Bunun için mücadele ediyoruz. Bunun için bölgesel sorunların çözümünde inisiyatif almaktan geri durmuyoruz. Türkiye yakın tarihimizde ilk defa bölgesinde yaşanan olaylarla ilgili izleyen değil, karar veren konuma gelmiştir. Böyle olmasaydı bir yanda Rusya, bir yanda Amerika'nın olduğu bir bölgede 'evvel Allah biz de varız' dedik. 'Çünkü bu topraklarda sizin hududunuz yok. Bizim 911 kilometre sınırımız var. Dolayısıyla burada yaşanan gelişmelerin kararını siz veremezsiniz. Burada bir terör kuşağının oluşmasına asla müsaade etmeyiz' dedik ve gereğini yaptık. Milletimizden aldığımız güçle yaptık" şeklinde konuştu.

Törende Abant İzzet Baysal Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Binali Yıldırım'a Fahri Doktora unvanı vererek cübbesini giydirdi.

Akademik yılı açılış töreninin arından Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi binasının temel atma törenine katılan protokol üyeleri çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üniversitenin yeni fakülte binasının hayırlı uğurlu olmasını dileyen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de "Bolu bizim komşu ilimiz, Milletvekilimiz, benim bulunduğum kabinede birlikte çalışma fırsatı bulduğum Sayın Binali Yıldırım buraya gelerek bizleri onurlandırdı.  Bilimsel alanlara yapılan yatırımları takdir ediyor, yeni akademik yılın tüm akademik personele ve öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hukuk Fakültesi bölgemiz için artı bir değer, burada çok başarılı nesiller yetişeceğine inanıyorum. Abant İzzet Baysal üniversitemize tekrar hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.