OKUL KANTİNLERİ DENETLENİYOR

2015-2016 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte dikkatler okul kantinlerine çevrildi. Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kantin denetlemelerine başladı.

Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte faaliyete giren okul kantinleri Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Düzce İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde denetlenmeye başladı. Ekipler kantinleri işyeri açma ve işletme ruhsatı, sağlık karneleri ve hijyen kuralları açısından denetliyor.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğince bir genelge hazırlanarak okullarda çocukların sağlığını tehdit edecek besinlerin satılmasına yasak getirilmişti. Genelge ile çağın hastalıkları olarak adlandırılan diyabet ve obeziteye neden olacak yiyeceklere karşı alınacak önlemler ön planda tutularak şekerli içecek, çikolata, gofret gibi yiyeceklerin satışı yasaklandı.

Yeni düzenleme çerçevesinde çocukların süt ve süt ürünleri ile taze sıkılmış meyve suları, kuru yemiş ve kuru meyveleri tüketmeleri sağlanacak.