27-10-2015 23:59

KANSERE DİKKAT ÇEKTİLER

1 - 31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı dolayısıyla düzenlenen "Kansere Karşı Farkındalık Yürüyüşü” yapıldı.

1 - 31 Ekim tarihleri arası "Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı" dolayısıyla Düzce Belediyesi, Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Düzce Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) işbirliği ile "Kansere Karşı Farkındalık Yürüyüşü" düzenlendi.

Kadınlar arasında en sık rastlanan hastalık türü olarak adlandırılan Meme Kanserine karşı bilinçlendirme ve duyarlılık çalışmaları kapsamında düzenlenen yürüyüş, Cedidiye Meydanından başladı. Anıtpark Meydanında son bulan yürüyüşün ardından 1 - 31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı kapsamında kansere karşı farkındalık yaratmak amacıyla konuşmalar yapıldı. Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, kansere karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini belirtti ve “ Çağın hastalığına karşı erken teşhis çok önemlidir. Bunun için kansere karşı herkesin eğitimli ve bilinçli olması, bunun sağlanması gerekir’ dedi.