HABERLER
02-11-2015 23:59

İNTAŞ VE YEYPAŞ YATIRIM ATAĞINDA

İNTAŞ VE YEYPAŞ YATIRIM ATAĞINDA

Belediyenin özellikle alt yapı hizmetlerindeki faaliyetleri ile dikkati çeken iki şirketi İNTAŞ ve YEYPAŞ yatırım alanlarını geliştirecek projeler hazırlıyor. İNTAŞ ve YEYPAŞ Genel Müdürü Kenan Gökmen, her iki şirketin de belediye tarafından hazırlanan program dahilinde çalıştığını belirtti.

Belediyenin özellikle alt yapı hizmetlerindeki faaliyetleri ile dikkati çeken iki şirketi İNTAŞ ve YEYPAŞ yatırım alanlarını geliştirecek projeler hazırlıyor. İNTAŞ  ve YEYPAŞ Genel Müdürü Kenan Gökmen, her iki şirketin de belediye tarafından hazırlanan program dahilinde çalıştığını belirtti.

Şirketlerin belediye hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde önemli rolü bulunduğuna dikkat çeken Kenan Gökmen faaliyet alanlarını genişletmeyi hedeflediklerini açıkladı. İNTAŞ’ın  özellikle alt ve üst yapı yatırımlarında çalıştığını işaret eden Gökmen şirketin faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi “ İNTAŞ belediyenin alt ve üst yapı hizmetlerindeki en önemli kuruluşu. Alt yapı için içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon gibi hizmetlerde kullanılan malzemeleri İNTAŞ’ın çamköyü mahallesinde bulunan şantiyesinde üretiliyor. Yine asfalt ve kaldırımda kullanılan malzemelerin üretimi de İNTAŞ tarafından gerçekleştiriliyor. Doğaltaş imalatı, kilit parke, beton ürünleri üretimi, agrega üretimi de İNTAŞ tarafından hazırlanıyor.” Belediyenin diğer şirketi YEYPAŞ’ın ise daha çok üst yapı hizmetlerinde faaliyet gösterdiğine değinin Gökmen bu konuda da şu görüşlere yer verdi “YEYPAŞ  belediyenin üst yapı hizmetlerinde etkin rol üstleniyor. Düzce’nin otopark sorunu ‘Katlı otopark’ ile büyük ölçüde çözümlendi. Katlı otoparkın işletmeciliğini YEYPAŞ yapıyor. Bunun yanı sıra kısa bir süre önce açılan ERGUVAN sosyal tesisleri de YEYPAŞ tarafından hizmete açıldı. Düzce’de başta Düzce Lisesi Parkı olmak üzere birçok park da YEYPAŞ tarafından yapılıyor. Ulaşım sektörü içinde otobüs işletmeciliğini de YEYPAŞ gerçekleştiriyor.

Belediye şirketlerinin bağımsız bütçeli kuruluşlar olduğunu belirten Kenan Gökmen şirketlerin yasal yapılanması konusunda da şunları ifade etti “ Belediye şirketleri, bazı yerel hizmetlerin yürütülmesi amacıyla, belediyeler tarafından kurulan ya da ortak olunan, bağımsız bütçeli özel hukuk tüzel kişileri şeklinde tanımlanabilir. Anayasa'nın belirlediği sınır çerçevesinde, belediyelerin hizmet alanı, belediye mücavir alan sınırlarında olmak üzere ve mahalli müşterek hizmetlerin gerçekleştirilmesiyle sınırlanmıştır. Belediyeler bu hizmetleri yerine getirirken, yasalarla verilen yetki ve sorumluluk sınırlarına uymak durumundadırlar. Türkiye'de birçok belediye, bu hizmetleri kurdukları Belediye İktisadi Teşebbüsleri vasıtasıyla, daha çok şirketler kanalıyla gerçekleştirme çabasındadır. Bu hizmetlerin gerçekleştirilmesindeki temel çıkış noktası da belediye tarafından belirlenmiş program dahilinde çalışılmasıdır. Şirketlerimiz yasal statü içinde faaliyetlerini sürdürmektedir.”