06-11-2015 23:59

MADDE BAĞIMLILIĞI PROJESİ İKİNCİ AŞAMAYA GETİRİLDİ

Düzce Belediyesi ile Kültürel Aydınlanma ve Sanat Eğitim Merkezi Derneği ortaklığında hayata geçen "Gencim - Bilinçliyim - Bağımsızım" Projesi ikinci aşamaya getirildi. Projenin ikinci aşaması için Madde Bağımlılığı Alt Komisyonu bir araya gelerek projenin bir sonraki aşamalarına ilişkin takvimi görüşecek.

Geçtiğimiz haftalarda Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesislerinde Düzce protokolünün katılımıyla tanıtım toplantısı gerçekleşen “Gencim – Bilinçliyim – Bağımsızım” Projesi, ikinci aşamada madde bağımlılığına dair farkındalık yaratmak üzere hazırlanan tiyatro oyununu sahneye koymak için çalışmalarını yürütüyor.

Düzce Belediyesi ile Kültürel Aydınlanma ve Sanat Eğitim Merkezi Derneği iş birliğinde hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilmeye uygun bulunan "Gencim - Bilinçliyim - Bağımsızım" adlı proje kapsamında 13 - 18 yaş aralığındaki gençlerin madde bağımlılığına karşı duyarlılığını arttırmak,  aileleri ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla gençlerin bağımlılıktan uzak durmasına ilişkin mesajlar içeren bir tiyatro oyunu hazırlanıyor.

Madde Bağımlılığı Alt Komisyonu ise projenin ikinci aşaması için bir araya geliyor. Madde Bağımlılığı Alt Komisyonu tarafından yapılacak toplantıda projenin diğer aşamalarına ilişkin çalışma takvimi de netlik kazanacak.