16-11-2015 23:59

ATIL ALANLAR KULLANILABİLECEK

Düzce Belediye Meclisi ‘tarihi’ bir olaya imza attı. 1994 yılından bu yana gündemde olan ‘tarım dışına’ çıkmış, ancak çeşitli nedenlerle atıl durumda bırakılan alanlar başta konutlaşma olmak üzere fonksiyonel alanlara dönüştürüldü. İlk uygulama Ağaköyü ve Darıcı mahallelerinde başlatılıyor.

Düzce’nin merkez genel imar planlarına yeni eklenen mahallelerin de imar planlarının yapılmasıyla plan bütünlüğü çalışmaları gerçekleştiriliyor. Buna ilişkin planlamaya, daha önce tarım amaçlı alan olarak kullanılan, ancak daha sonra tarım vasfından çıkmış alanların dahil edilmesi gündeme geldi. Ağa köyü ve Darıcı mahallelerindeki 33,67 hektarlık alan bu kapsamda meclis gündemine getirildi. Söz konusu bölgelerin belediye sınırları içine dahil edilmesiyle birlikte, daha önce tarım vasfında olan ancak daha sonra bu vasıftan çıkarılan alanların yapılaşmaya açılmasına yönelik çalışma başlatıldı. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan gerekçeli yazıda söz konusu alanların Toprak Koruma Raporunda da tarım dışı alan olarak açıklandığı belirtildi. Mahalleler arasında, atıl durumda kalan, tarım dışı alanların  fonksiyonel alan olarak değerlendirilmesi Mecliste onaylandı.