03-12-2015 23:59

ENGELLİLERLE DAYANIŞMA YEMEĞİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Pelemir Otelde etkinlik düzenlendi

Engelli öğrenciler ve aileleri, Düzce belediyesin de destek verdiği Yeşil Düzce İş Eğitimi ve Uygulama Okulu ile Beyaz Ay Derneği’nin 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeni ile düzenledikleri 8. Pilav Günü’nde bir araya geldiler.

Pelemir otelde yapılan etkinliğe, Vali Yardımcısı Selda Dural, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Seçil Acar, Belediye Basın Danışmanı İlkay Keleş, okul müdürleri, engelli yakınları ile engelli öğrenciler katıldılar. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için düzenlenen ‘Engelliler Günü Dayanışma’ etkinliğinde Yeşil Düzce İş Eğitimi ve Uygulama Okulu tarafından özel bir program uygulandı. Okulun engelli öğrencileri ilgin gösteriler sundular. Engelli öğrencilerin gösterileri salonda büyük bir ilgi ile izlendi. Engelliler günü nedeniyle yapılan konuşmalarda, engellilere karşı duyarlılığa ve dayanışmaya dikkat çekildi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de yayınladığı mesajda özetle şu görüşlere yer verdi “Çağımızın getirdiği gelişmelere paralel olarak engelli vatandaşlarımıza pek çok alanda çalışma, üretime katılma ve sosyalleşme alanında imkanlar sunulmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturmaktadır. Amacımız dünyanın engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek; onların hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerinde yatan yaşama sevinci, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaktır. Engellilere yönelik olan projelerimiz başarıyla devam etmektedir. Düzce olarak engelli vatandaşlarımıza sağladığımız imkanların fazlasını gösterme gayreti içindeyiz.