08-12-2015 23:59

MOĞOLİSTAN HEYETİYLE TOPUK’DA ZİRVE YEMEĞİ

Şehir Planlama Eğitimi için Düzce’de bulunan Moğolistan heyeti Topuk yaylasındaki yemekte Düzce Valisi Ali Fidan ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’le bir araya geldi. Dostluk ve Dayanışma yemeğine Düzce Belediye Meclis üyeleri ile Düzce Belediyesi birim müdürleri de katıldı. Samimi bir ortamda geçen yemekte heyetler arasında karşılıklı hediyeler takdim edildi.

Moğolistan'ın 3 ayrı şehrinden gelen heyet,  Düzce Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne bağlı Avrupa Birliği (AB) Proje Birimi Koordinatörlüğü rehberliğinde Uygulamalı Şehir Plancılığı üzerine Düzce'de eğitim alıyor. 8 gün olarak programlanan eğitim için Düzce Belediyesi, Moğolistan'ın 3 ayrı şehrinden gelen 5 şehir planlama uzmanını Düzce'de misafir ediyor. Uygulamalı Şehir Planlama Eğitimi almak üzere Düzce'ye gelen heyet, 8 günlük eğitim programı kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nden şehir planlaması konusunda eğitim alıyor. Heyet, Şehir Planlaması Eğitimi kapsamında Düzce'nin tarihi, doğal ve kültürel kimliğini de yakından tanıma fırsatı bulacak. Moğolistan'dan gelen heyet arasında Düzce'nin kardeş şehri Sainshand'tan gelen bir şehir planlama uzmanı da yer alıyor. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’de bulunan Moğolistan heyetine Topuk yaylasında bulunan tesislerde yemek verdi. Yemeğe Düzce Valisi Ali Fidan da davet edildi. Başkan Mehmet Keleş, ‘Şehir Planlama Eğitimi’ için Düzce’ye gelen Moğolistan heyetini ağırlamaktan memnun olduklarını belirtti ve ‘ Moğolistan Düzce’nin kardeş şehri Sainshand’ın bulunduğu ülkedir. Heyetin şehir planlaması açısından şehrimize gelmesini çok önemsiyoruz. Ülkeler ve kentler arasında proje paylaşımları ikili ilişkiler ve yatırım imkanları açısından bir fırsattır’ dedi.  Düzce Valisi Ali Fidan da yaptığı konuşmada özetle şu görüşlere yer verdi: ‘ Düzce ve Moğolistan arasında kardeş şehir protokolü bulunuyor. Düzce’ye gelen Moğolistan heyeti şehir planlamasının yanı sıra, Düzce’nin tarihi, kültürü, turizmi ile de ilgileniyor. Bu durum Düzce’nin tanıtımı açısından önem kazanmaktadır. Moğolistan heyetinin bu çalışmalarının sonuçları olumlu olarak birçok belgeye girecektir. Bu açıdan Moğolistan heyetini takdir ve teşekkür ediyorum’ Heyetler daha sonra karşılıklı olarak yöresel ağırlıklı hediye takdimleri yaptılar ve toplu fotoğraf çektirdiler.