10-12-2015 23:59

SEMPOZYUM GÜNLERİ BAŞLIYOR

Düzce Belediyesi tarafından 11-12 Aralık tarihlerinde yapılacak olan ‘ Uluslar arası Tarih ve Kültür Sempozyumu’nun ilk gün programında protokol konuşmaları ile oturum başkanlığını Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yapacağı ‘Düzce’nin Kültür ve Tarihi Kimlik’ paneli gerçekleştirilecek.

Düzce Belediyesi ‘Uluslar arası Tarih ve Kültür Sempozyumu’ için yoğun bir program uygulayacak. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonundaki sempozyumun birinci gün programında oturum başkanlığını Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yapacağı ve Prof. Dr. Enver Konukçu, Prof. Dr. Fikret Türkmen, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Prof. Dr. Hatice Şahin’in ve Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar’ın katılacağı panel yapılacak. Ardından da Pelemir Otel A ve B salonlarında 15 oturum gerçekleştirilecek. C salonunda ise sergi açılacak. Sergi salonunda, Geleneksel El Sanatları, Yöresel Giysiler, Fotoğraf ve Resim Sergisi etkinlikleri düzenlenecek. Her iki salonda yapılacak oturumlarda 59’u yerli, 6’sı yabancı 65 akademisyen bildiri sunacak. Sempozyumun ilk günü saat 19.00’da A Salonunda Türk Sanat Müziği Sanatçısı Bekir Ünlü Atel’in müzik dinletisi eşliğinde gala yemeği verilecek. Yemek esnasında katılımcılara plaket takdimi yapılacak.