09-12-2019 23:59

VİZYON, GELECEĞİ HAYAL ETMEKTİR

THY Eski Genel Müdürü, Coca Cola Orta Avrupa, Asya ve Ortadoğu Grup Eski Başkanı ve Danışmanı Dr. Cem Kozlu, Türkiye Vizyon Konferanslarında Düzceliler buluştu.

65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün bizzat davet ettiği THY Eski Genel Müdürü, Coca Cola Orta Avrupa, Asya ve Ortadoğu Grup Eski Başkanı ve Danışmanı Dr. Cem Kozlu, Türkiye Vizyon Konferanslarında Kültür Merkezinde konferans verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan, "Türkiye Mucizesi İçin? Vizyon Arayışları ve Asya Modelleri" başlığı ile hazırladığı sunumla izleyenlerin karşısına çıkan Kozlu'nun konferansına AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır, Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün Eşi Prof. Dr. Onur Özlü, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

?Hoşgeldiniz' konuşması için sahneye çıkan Başkan Özlü, Kozlu'nun yöneticilikte imza attığı başarılardan söz ederek "ben öğrenciyken Cem Bey THY Genel Müdürü idi, çok beğendiğim çok başarılı bir yönetici idi. Daha sonra siyasete girdi ve ben bir iki kitabı hariç bütün kitaplarını okudum. Şimdi bu konferansları yapıyoruz, çünkü Düzceli gençleri önemli ve başarılı isimlerle buluşturmak istiyoruz. Gençlerimiz başarılı isimlerden geleceklerini yönlendirecek bilgileri alıyor. Bu vesile ile Cem Bey'e tekrar teşekkür ediyorum, hoş geldiniz Düzcemiz'e şeref verdiniz" dedi.

Daha sonra konferans sunumuna başlayan Cem Kozlu Türkiye'nin vizyon kelimesi anlamını doğru yorumlaması gerektiğini belirterek "değerli Düzceliler, Sayın Bakanım böyle bir davet aldığım için duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim, Düzcelileri seviyorum zaten burası ile uzaktan bir akrabalığım olduğunu da söylemeliyim. Konumuz vizyon ve bu davet beni 12'den vurdu. 90'lı yıllarda siyasette olduğum dönemlerde Asya ülkelerinin hızlı kalkınması konusunda çalışmalar yapmıştım. Bakın iki atom bombası yemiş Japonya 60'lardan sonra çok hızlı bir kalkınma yaşadı. Daha sonra yine Asya ülkeleri birbirini takip etti. Vizyon kelimesi maalesef dilimizde tam uygulanamamış bir kelime. Sözlüğe baktığımızda diyor ki ileriyi görebilme, uzak görüşlülük, tamam ama bu yeterli değil, TDK bunun eksiğini tamamlıyor, tasavvur. Görmek değil hayal de etmek gerekiyor. Türkiye açısından vizyon ne demek buna bakmalıyız. Dünya nerede, bir neredeyiz? Dünya araştırmalara göre daha iyi bir noktaya gidiyor, bilimsel araştırmalar konusunda. Türkiye'de de yapılan çalışmalar ülkemizin daha iyiye gittiğini gösteriyor. Baktığımız 12 konudan 11'inde gayet iyiyiz" ifadelerini kullandı.

Organizasyon soru cevap kısmının ardından Başkan Özlü'nün, Cem Kozlu'ya çiçek ve hediye takdimi ile sona erdi.