09-05-2016 23:59

KARAYOLU GÜVENLİĞİ VE TRAFİK HAFTASI

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlamaları başladı.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlamaları başladı.  Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan haftaya ilişkin ilk tören Anıt Park meydanında yapıldı. Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Milletvekili Fevai Arslan,  Düzce Belediye Meclis Başkan Vekili Salih Keskinli, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ve protokol üyeleri törende hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından günün anlam ve önemine ilişkin protokol konuşmaları yapıldı. Düzce Belediye Meclis Başkan Vekili Salih Keskinli hafta dolayısıyla yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi “Türkiye’nin olduğu kadar, yerelde de trafik gündemi en önemli konu olarak görülmektedir. Ne yazık ki, trafik kazasız bir gün bile geçirmiyoruz. Her gün basından, ekranlardan trafik kazaları neredeyse birinci haber olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazalarında hayatını kaybetmektedir. Şehirlerimizde artan araç sayısı, alt yapının ve yolların yetersizliği trafik sorununu daha karmaşık hale getirmektedir. Bunun yanı sıra otopark alanlarının ihtiyacı karşılayamaması bu sorunu içinden çıkılmaz hale getiriyor. Tüm bu nedenlerden dolayı TRAFİK giderek karmaşık hale gelen bir sorunlar yumağı olarak karşımızda durmaktadır. Akıcı haldeki trafik sorunlarına karşı en önemli çare ya da çözüm TRAFİK KURALLARINA uyulmasıdır.  Hem kendi hayatınız hem de trafikteki diğer insanların hayatları için trafik kurallarına uymak önemlidir. Trafikte tüm insanlar birbirine karşı sorumludur. Çünkü trafiği paylaşırlar. Trafikte bir araç sürücüsünün ya da yayanın normalin dışındaki bir hareketi diğer sürücü ve yayaları da etkiler. Hızla artan taşıt sayısıyla birlikte, trafik sorunu da artmıştır. Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazalarıyla hayatını kaybetmektedir. Trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolu, trafik kurallarına uymaktır. Trafik Haftası, trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimidir. Trafik kurallarını öğrenerek ve çevremizdeki insanlara öğreterek, bu haftanın amacına ulaşmasına yardımcı olabiliriz. Bu vesileyle Trafik haftasını kutlar, kazasız günler dilerim” Konuşmaların ardından trafik konulu şiir,  kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Tören, alanda açılan trafik eğitim stantlarının gezilmesi ile sona erdi.