HABERLER
10-05-2016 23:59

HİZMETİ HİÇBİR BAHANE ENGELLEMEMELİ

HİZMETİ HİÇBİR BAHANE ENGELLEMEMELİ

Düzce Belediye Başkanı Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Düzce Şubesi’nin Dost Toplantılarının konuğu oldu. Başkan Mehmet Keleş, Erguvan Sosyal Tesisleri’nde MÜSİAD üyelerine Düzce belediyesinin iki yıllık faaliyetlerini anlattı.

Düzce Belediye Başkanı Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Düzce Şubesi’nin Dost Toplantılarının konuğu oldu. Başkan Mehmet Keleş, Erguvan Sosyal Tesisleri’nde MÜSİAD üyelerine Düzce belediyesinin iki yıllık faaliyetlerini anlattı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, MÜSİAD Başkanı İsmail Çakmak ve Yönetim Kurulu üyeleriyle Erguvan Sosyal Tesisleri’nde kahvaltıda bir araya geldi. Başkan, MÜSİAD’ın geleneksel hale getirdiği Dost toplantısında Düzce belediyesinin faaliyetlerini anlattı ve ‘ Düzceli hiçbir bahaneyi dikkate almaz, mazaret dinlemez, hizmet bekler. Bu da Düzcelinin en doğal hakkıdır. Çünkü hizmet halka yapılır’ dedi. Başkan Mehmet Keleş, toplantısına Türkiye’de yerel yönetim anlayışındaki politikaya dikkat çekerek başladı. Başkan Mehmet Keleş bu konuda şu görüşlere yer verdi “ Ortada hizmet açığı varsa ve hemen yapılması gerekiyorsa, yapılacaktır. Türkiye’de belediyelerin genel bütçe içindeki payları buna uymayabilir. Belediyeler atıl değerleri aktif hale getirerek, finans oluşturarak bunları sağlamaktadırlar’. Başkan Keleş daha sonra belediye hizmetlerine ilişkin başlıklar halinde genel değerlendirmelerde bulundu. Başkan ilk olarak Düzce’nin planlamasına ilişkin görüşlerini açıkladı ve şu görüşlere yer verdi “ Düzce, üst ölçekli ve alt ölçekli planları uyumlu bir şekilde tamamlayan bir kenttir. Düzce, İl Gelişme Planları, Çevre Düzenleri Planlarını yapmış, şehir imar planlarını buna göre hazırlamış bir kenttir. Ayrıca Tarım ve Turizm Master planları tamamlanmıştır. Şehrin fiziksel gelişmişlik düzeyinin yükseltilmesi suretiyle yaşam kalitesinin artırılması ve şehrin ekonomik-sosyal-kültürel aktiviteler için gerekli alt ve üst yapı donanımına sahip olması, yerel kalkınmanın ve dolayısıyla belediyelerin çıkış noktasıdır.  Dolayısıyla önceliğimiz Düzce’nin, içme suyu, kanalizasyon gibi alt yapı unsurlarını; onun üstünde asfalt, yol, kaldırım, park ve bahçeler, imar düzenlemeleri gibi üst yapı unsurları ile birlikte fiziksel gelişimini eksiksiz olarak yapmaktır. Bir şehirde yaşayan insanların birey ve sosyal varlık olmalarından ötürü, sosyal ve kültürel donanımlarını ve ihtiyaçlarını belirlemek, bunlar üzerinden aktiviteler geliştirmek, şehrin sosyal gelişmişliğini sağlar. Biz de Düzce’de sosyal ve kültürel aktiviteler ile sınırlarımız içinde yaşayan insanların mutluluğunu sağladık. Tabii ki kalkınmışlığın esası bu varlık ve değerleri, uzun vadede geliştirebilir ve sürdürebilir kılmaktır. Düzce’nin gelecek vizyonuna ilişkin yatırımlarımızı da hazırlıyoruz’.  Doğalgaz yatırımlarının Düzce’de yüzde yüzlük seviyeye geldiğini ifade eden Başkan bu konuda da şunları söyledi “ Yaz aylarında doğal gaz gitmemiş bölge kalmayacak. Bu yıl 40 kilometrelik hatta 30 Milyon liralık yatırım yapılıyor. Türkiye’de birçok yerde yatırımlar azalırken Düzce’de artıyor” Başkan Mehmet Keleş  daha sonra, alt yapı ve üst yapı, kültür merkezi, terminal, ulaşım, kentsel dönüşüm gibi alanlardaki çalışmalardan bilgi verdi. Toplantının sonunda MÜSİAD Başkanı İsmail Çakmak, başkana teşekkür belgesi takdim etti.