HABERLER
11-05-2016 23:59

ANKARADA BASIN TOPLANTISI

ANKARADA BASIN TOPLANTISI

12-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Düzce Tanıtım Günleri için basın toplantısı

12-15 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Düzce Tanıtım Günleri için genel bir basın toplantısı düzenlendi. Düzce Valisi Ali Fidan Ankara Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinlik için sunum eşliğinde basın mensuplarına bilgi verdi. Basın toplantısında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de hazır bulundu.

Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Tanıtım Günlerinin hedef ve amaçları konusunda basın mensuplarına bilgi verdi. Toplantıda Düzce’nin turizm ağırlıklı görsellerinden oluşan bir de sunum yapıldı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de tanıtım günlerine ilişkin basın bildirisi yayımladı. Başkan Mehmet Keleş bildirisinde özetle şu görüşlere yer verdi;

“Ankara ile İstanbul'un tam ortasında, yemyeşil bir cennet olan Düzce'miz adeta keşfedilmeyi bekleyen bir hazine.     

Tabiat güzellikleriyle adından övgüyle söz ettiren şehrimizde farklı kültürlere ait diller, zengin bir folklor, Çerkesinden Gürcüsüne çeşit çeşit yöresel yemekler, Karadeniz Bölgesinin ayakta kalan Antik Tiyatrosuyla, Konuralp Gazi'nin Türbesiyle tarihi değerimiz Konuralp, yaylaları, gölleri, akarsuları, ağaçlarıyla şairlere ilham verecek güzellikte eşsiz manzaralar var.

Mavi Bayraklı sahillere sahip Akçakoca ile maviyle yeşilin buluştuğu Düzce, yalnızca deniziyle, şelaleleriyle, gölleriyle, yaylalarıyla değil, aynı zamanda düzenli sanayisiyle, gelişen turizmiyle, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, raftingten doğa yürüyüşlerine, futboldan kış sporlarına uygun çevresiyle de görülmeye değer bir şehir.

Düzce’de tarım, turizm ve sanayi birbirlerini rahatsız etmeden büyüyor.

Tarım açısından Türkiye’de en verimli topraklar Düzce’dedir. Orman envali olarak, fındık yetiştiriciliği olarak Düzce önemli bir potansiyele sahiptir.

Turizm olarak da önemli değer ve varlıklara sahiptir. Yaylalar ve şelalelerin yanı sıra alternatif doğa sporları açısından da Düzce tercih edilen bir şehir konumuna gelmiştir. Deniz, doğa ve tarihi turizm alanlarına yerli ve yabancı turistler büyük bir ilgi göstermektedir. Alternatif doğa sporları içinde rafting büyük oranda turist çekmektedir. Türkiye motokros, enduro şampiyonaları Düzce sınırları içinde yapılmaktadır. Buna ilişkin özel parkurlar hazırlanmaktadır. Tarih turizmi içinde Düzce Konuralp ile antik kent merkezi haline gelmiştir. Tarihi kalıntılar su yüzüne çıkartılmaktadır. Bizans ve Osmanlı dönemlerine ilişkin tarihi surlar, su kemerleri Konuralp sınırları içinde bulunmaktadır. Düzce turizm destinasyon programı ve planlaması içinde yer alıyor.

Sanayi açısından Düzce Türkiye’de en şanslı illerden biridir. Düzce sanayi alanında kaçak yapılaşması ve kirlenmesi olmayan bir il’dir. 5084 sayılı Teşvik Yasası ile birlikte sanayi disiplin altına alınmış, insan ve çevre sağlığını tehdit etmeyecek sanayi tercih edilmiştir. Bugünkü haliyle OSB ve ekonomi İstanbul’a kolay entegre olabilecek durumdayız.

Ekonomi değerleri ile birlikte Düzce kültürle, sanatla ve tarihi kimliği ile büyüyen bir kenttir.

Düzce Belediyesi olarak da öncelikli amaçlarımızdan biri, turizmiyle ön plana çıkartmak istediğimiz Düzce’mizi, kültür ve sanat alanında da adını duyuran bir şehir haline getirmektir.

Düzce'yi dünyanın sayılı açık film platolarından biri haline getirmektir. Kuracağımız dev plato ile dünyanın en ünlü yapımcı, yönetmen ve oyuncularını Düzce'nin imkanlarıyla tanıştırmaktır.

Kültür Merkezi’nden Kongre ve Fuar Merkezi'ne, Medya Center'dan Film Platosuna kadar hayata geçireceğimiz projelerimizle Düzce’yi bir kültür ve sanat şehri haline getirmeyi hedefliyoruz.

Tarihi açıdan önemli bir altyapıya sahip olan Konuralp, Konuralp Tarih Koridoru Projesiyle sadece Türkiye'de değil bütün dünyada kültür turizmi tarafından fark edilecek, Düzce tarihiyle de anılan bir şehir haline gelecek. Konuralp’in Efes’ten Bergama’dan farkı kalmayacak.

 Asar Deresi Rekreasyon Projesi kapsamında şehrin merkezinden geçen Asar Suyu da Porsuk Çayı’nı aratmayacak bir görünüme kavuşacak. Melen Su Park Projesi ile, Düzce'nin çehresi değişecek.

Kısa zaman içinde Düzce, turizmiyle, tarihiyle, kültürel mirasıyla Türkiye’nin önde gelen turizm destinasyonlarından biri haline gelecek.

Her şey insan için. Bütün bunları, başarılı olmak için değil, insanımızın rahatı ve huzuru için yapacağız. Ölçümüz insandır. İnsanların mutluluğudur.

Bunu, kıymetli hemşehrilerimizle el ele vererek başaracağız.

Daha güzel bir Düzce’de sağlık, huzur, bereket ve mutluluk içinde yaşamayı temenni ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”