HABERLER
16-05-2016 23:59

“ANKARA’NIN YANI BAŞINDA BİR SAKLI CENNET”

“ANKARA’NIN YANI BAŞINDA BİR SAKLI CENNET”

12-15 Mayıs tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen “Düzce Tanıtım Günleri” açılış toplantısı ve etkinlik süresince yoğun ilgi gördü.

12-15 Mayıs tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen “Düzce Tanıtım Günleri” açılış toplantısı ve etkinlik süresince yoğun ilgi gördü. Tanıtım günlerini değerlendiren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, tanıtım günlerinin amacına ulaştığını vurguladı ve “bundan sonra Düzce turizmde daha hızlı yol kat edecektir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un açılış törenine katıldığı “Düzce Tanıtım Günleri”nde Ankara’dan katılan çok sayıda bürokratın yanı sıra Düzce protokolü de yerini aldı. Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Düzce ili ve çevre ilçelerinin tanıtımı yapıldı. Mehter gösterisi ile başlayan açılış töreninde konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Düzce’nin İstanbul ve Ankara’nın arasında adeta bir saklı bahçe olduğuna dikkat çekerek “Düzcemiz; Ankara ile İstanbul'un tam ortasında, doğasıyla, tarihiyle, deniziyle, modern şehir yapılanmasıyla yemyeşil bir cennet olarak  adeta keşfedilmeyi bekleyen bir hazine gibidir. Ülkemizde birbirini rahatsız etmeden hem turizm alanında, hem sanayi alnında, hem de tarım ve ormancılıkta aynı anda büyüyen, gelişen başka bir vilayet, başka bir yöre bulunmamaktadır. Düzcemiz; bütün bu alanlarda planlamalarını gerçekleştirmiş ve bütün bu alanlarda kalkınma hamlesini başlatmış ülkemizin, en genç ancak en hızlı büyüyen ve gelişen illerinden birisi olmuştur. Düzce’nin sahil kenti olan Akçakoca mavi bayraklı denizi ve emsalsiz kumsallarıyla Ankara’ya en yakın tatil beldesi hüviyetini hâlâ korumaktadır. Roma Dönemleri’nden kalan antik tiyatrosu, tarihi surları, su kemerleri ve örneğine Türkiye’de çok az rastladığımız Roma Köprüsü  hâlâ ayaktadır. Yapılan kazı çalışmaları, restorasyon çalışmaları bitirildiğinde bölgenin tarih turizmi açısından önemli destinasyonlarından birisi olacaktır” şeklinde konuştu.

Düzce protokolünün tam kadro katıldıüı tanıtım günlerinde Ankaralılara Düzce’nin havası, suyu ve kültürü anlatılarak çeşitli ikramlar ve hediyeler takdim edildi. Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan stantta yer alan üç boyutlu Konuralp Antik Kenti maketi ve melen çayı köşesi ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Düzce’nin anlatımının kısa filmler ve çeşitli görsellerle yapıldığı etkinlik AKM’de üç gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.