HABERLER
17-05-2016 23:59

TURİZME YENİ KATKI: BAJA RALLİSİ

TURİZME YENİ KATKI: BAJA RALLİSİ

Düzce’nin turizm potansiyellerine bir yenisi daha ekleniyor. Doğa sporları içinde yerini alan Baja Rallisi Düzce’de yapılacak. Yakın Karadeniz Baja Rallisi Düzce’de 04-07 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek.

Düzce’nin turizm potansiyellerine bir yenisi daha ekleniyor. Doğa sporları içinde yerini alan Baja Rallisi Düzce’de yapılacak. Yakın Karadeniz Baja Rallisi Düzce’de 04-07 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek. İlk kez yapılacak Baja, Düzce’nin doğal güzelliklerini gözler önüne serecek.

Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce İlçe Kaymakamlıkları ve Belediyeleri Türkiye Motosiklet Federasyonu ile ortaklaşa YAKIN KARADENİZ BAJA RALLİSİ düzenleyecek. Bunun için ilk toplantı Düzce Valiliğinde yapıldı. Düzce Valisi Ali Fidan Başkanlığında yapılan toplantıya Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke katıldı.

 04-07 Ağustos tarihlerinde Düzce ili sınırları içerisinde yapılacak YAKIN KARADENİZ BAJA RALLİSİ; Akcakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca ilçeleri arasında 4 gün sürecek. Motosiklet, ATV, UTV ve gezi motosikletlerinin katılacağı DÜZCE YAKIN KARADENİZ BAJA RALLİSİ’NDEN sporcular toplam 450 km özel etabı geçip finişe ulaşmaya çalışacaklar.

NEDEN YAKIN KARADENİZ?

Düzce, 79 milyonluk ülkemiz nüfusunun 30 milyonuna 2 saatlik mesafede buluna; dağları gölleri, denizi, yaylaları, ormanları, mağara ve şaleleriyle Türkiye’nin en ‘YAKIN KARADENİZ’ bölgesidir. Ülkemizin en büyük iki metropol şehri olan İstanbul ve Ankara’nın tam orta noktasında bulunan Düzce’den her gün 44 bin araç transit geçiş yapmaktadır.

BAJA RALLİSİ?

Motosiklet, ATV, UTV ve Raid ( Gezi ) motosikletler olarak dört ayrı kategoride araçların katılabileceği organizasyon Düzce Merkez’den prolog etabı ile start alacak ve Düzce İl Sınırları içinde hem trafiğe açık hem de kapalı parkurda yapılan Off-Road sürüşlerin yapıldığı yerdir.