23-05-2016 23:59

NAZLI YAŞAM DOLU

Düzce Belediyesinin Meslek Edindirme Kurslarına ilişkin Karma Sergi’de açılan bir stant herkesin dikkatini çekti. Özenli, estetik; nikah süslemeleri, keçe aksesuarları, sandık, sepet, ayna, tepsi gibi el işlerinin yer aldığı standın güzel insanı ise Nazlı Emiroğlu.

Nazlı bir engelli… Yıllar önce geçirdiği bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye ‘mahkum’ olmuş. Ama Nazlı yaşamın sessizliğine ‘mahkum’ olmamış… Sevecenliği ile yaşam sevincini birleştirerek, hayatı güzelleştirmiş. Yaşamı ilmek ilmek dokurcasına, tüm hünerini el işlerinde göstermiş. Maharetli elleriyle birbirinden güzel ürünleri sergiye kadar taşımış. Tüm insanların en temel hedefi; yetenekleri, becerileri doğrultusunda ekonomik bağımsızlık içinde olmaları, kendi kendilerine yetebilmeleri, toplum içinde saygın kişilikleri ile anılmaları, kendisi ve toplumla barışık olmalarıdır.  Nazlı örnek kişiliği, üretkenliği ve toplumla paylaşımları ile bunun bir simgesi olarak göze çarpıyor. Nazlı’ya bunun için teşekkür ediyor, çabalarının, yaşam sevincinin devamını diliyoruz. Süslemelere, el işlerine meraklıysanız, hatta belki ihtiyacınız da varsa, Nazlı’nın stantına uğramayı ihmal etmeyin.