HABERLER
23-06-2016 23:59

Düzce Belediyesi Asfaltlama Çalışmalarına Başladı!

Düzce Belediyesi Asfaltlama Çalışmalarına Başladı!

Düzcenin Sesi Gazetesi Köşe Yazarı İlhami Atasever Düzce Belediyesinin projelerini ve yenilikleri köşe yazısına yazdı.

Düzcenin Sesi Gazetesi Köşe Yazarı İlhami Atasever Düzce Belediyesinin projelerini ve yenilikleri köşe yazısına yazdı. 

Düzce Belediyesi Asfaltlama Çalışmalarına Başladı!

Düzce Belediyesi yaz dönemi asfaltlama çalışmalarına hızlı başladı. Yakında açılışı yapılacak olan Atatürk Devlet Hastanesi çevre yollarının asfaltlanmasından sonra Azmimilli ve Beyciler mahallelerinde de yollara asfalt dökülüyor. Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından asfaltlama için ekiplerin sayısı artırıldı. Buna göre de birçok mahallede eş zamanlı olarak asfaltlama gerçekleştiriliyor. Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, alt yapısı tamamlanmış, yeni açılmış yolların öncelikli olarak asfaltlandığını belirtti.

Azmimilli Mahallesinde Cumartesi günleri kurulan pazar yeri alanı, terminal yolu yol açma çalışmaları nedeniyle yeri değişti. Vatandaşların daha rahat ortamda pazar alışverişlerini yapabilmeleri için söz konusu alanda asfaltlama çalışmaları yapıldı. Yine aynı güzergahta bulunan Nur Cami arkasındaki yolda da asfaltlama çalışmaları yapıldı. Hazırlanan program çerçevesinde diğer mahallelerde asfaltlama çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Vatandaş belediyenin yaptığı çalışmaları bizzat görmek istiyor. Yapılan bu çalışmalardan da son derece memnun. Tebrik ederim.

İnşaat Alanlarında Çevre Düzenlemesi Zorunlu!

Düzce’de yapılan inşaatların önü, çevresi çok kirli ve görüntüsü hiç hoş değil. Bundan sonra eski düzen tarihe karışacak. Düzce Belediyesi tarafından inşaatlarda can güvenliği ve çevre düzeninin sağlanmasına yönelik olarak müteahhit firmalara 'taahhütname' zorunluluğu getirildi. Buna göre, inşaat sahipleri, müteahhit firmalar bina yapımlarında can güvenliği ve çevre düzenine uygunluk açısından yapım ruhsatı aşamasında 'Çevre Taahhütnamesi Belgesi' imzalayacaklar.

Düzce Belediyesi tarafından inşaatlarda can güvenliği ve çevre düzeni açısından yeni bir uygulama başlatıldı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, inşaat ruhsatı için istenilen belgeler arasında alınacak olan taahhütname Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde imzalatılarak onaylatılacak. Çok geç kalınmış bir uygulama da olsa olması gerekendi. Tebrik ederim.

Asarsuyu Deresi Köprüleri Yenilenecek!

Düzce Belediyesi tarafından Asarsuyu deresi üzerinde bulunan yaya köprüleri yeniden düzenlenecek. Bunun için proje geliştiriliyor. Buna göre, dere üzerinde bulunan tüm yaya köprülerinde zemin ve korkuluk yenilemeleri yapılacak. Korkulukların tamamı model ve motif olarak ferforce haline getirilecek. İnşaallah yapım süresi diğer köprüler gibi çok uzun sürmez!

Bisiklet Dostu Şehri Düzce!

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlayan "Doğu Marmara'nın Bisiklet Dostu Şehri Düzce" projesi kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan hibe almaya hak kazanarak ihale aşamasına gelindiği belirtildi. Belediyenin AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan projenin, bisiklet kullanımını kentte yaygınlaştırmayı amaçladığı kaydedilen açıklamada, proje faaliyetlerine, haziran sonuna kadar başlanacağı ifade edildi. İnşaallah!

 

Zabıtadan Hafriyat Kamyonlarına Sıkı Denetim!

Düzce Belediyesi tarafından hafriyat kamyonlarına karşı sıkı denetim yapılıyor. Zabıta müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği" çerçevesinde hafriyat ve inşaat şirketlerine, çevre kirliliğine ve kurallara ilişkin tebligat yapıldığı bildirildi. Düzce Belediyesi Zabıta müdürlüğü tarafından inşaat yapımı, yıkımı ve hafriyat alımı çalışmaları esnasında kurallara uymayan, çevreye zarar veren ve çevre kirliliğine neden olan inşaat ilgilileri ve yetkilileri hakkında cezai işlem uygulanacak.

Düzce Belediyesi Zabıta müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, araç ve yaya trafiğinin güvenliğinin sağlanması amacıyla, hafriyat alanlarında işe başlanılmadan önce belediyeden gerekli izin alınacak. Çalışmalar düzenli bir şekilde yapılacak. Çevre ve insan sağlığına zarar verecek etkilerin azaltılması için gerekli emniyet tedbirleri alınacak. Hafriyat kamyonlarının yapacağı taşıma sırasında oluşabilecek çevresel kirliliği önlemek amacıyla üzerleri uygun malzeme ile kapatılacak. Kamyonlara taşıma kapasitesinin üzerinde yükleme yapılmayacak. Belediyece gösterilen döküm alanları dışında döküm yapılmayacak. Tebrik ediyorum. İnşaallah sürekli olur!

Düzce tozdan ve çamurdan kurtulsun artık. Bunu da fazlasıyla hak ediyor insanımız. Vatandaş, yapılan hizmetleri görünce de memnun kalıyor. Düzceli her şeyin en güzeline layıktır!  Yapılan her güzel hizmet için teşekkür ediyoruz. Hoşçakalın.

Düzcenin Sesi Gazetesi / İlhami Atasever

Oluşturulma Tarihi : 23.06.2016