27-01-2020 23:59

DÜZCE ELAZIĞ VE MALATYA İÇİN SEFERBER OLDU

Düzce'deElazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlar için toplanan kışlık giysi, gıda ve yatak yardımı bölgeye gönderilmeye devam ediyor. Elazığ'da meydana gelen depremin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Düzce'de de yardım kampanyası başladı. Düzce'den toplanan yardımlar Düzce Belediyesi görevlilerince, afetzedelere ulaştırılmak üzere bölgeye ulaştırılıyor.

1999 yılı 17 Ağustos ile 12 Kasımda meydana gelen ve Düzce'yi derinden sarsan depremi yaşayan Düzceliler, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremde depremzedelilerin yardımına koştu.

"TÜM İMKANLARIMIZLA DEPREMZEDELERİN YANINDAYIZ"

Yaşanan deprem nedeniyle bölge halkına geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini ileten 65. hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü,   "Tüm imkanlarımız ile depremzedelerin yanında olmaya devam edeceğiz.  1999 depreminde bizi derinden yaralayan ve bu acıyı yaşayan Düzceli vatandaşlarımız, Elazığ ve Malatya'da depreminde mağdur olan depremzedeli vatandaşların yanında olduklarını gösterdi.  Kayıplarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." Dedi.

"İHTİYAÇ NEYSE ONU GÖNDERECEĞİZ"

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü, Gönül Ekiz Asuk, depremin neden olduğu hasarın az olduğunu ancak artçı sarsıntılar nedeniyle insanların evlerine giremediklerini bu nedenle de halen soğuk kış koşullarında dışarıda beklemek zorunda kaldıklarını ve yardımlara ihtiyaçları olduğunu söyleyerek kampanyanın bugün akşam saatlerine kadar devam edeceğini dile getirdi. Özellikle AFAD ile koordineli olarak ihtiyaçların belirlendiğini ve buna istinaden özellikle batanniye, temizlik malzemesi ve ısıtıcı ihtiyacının olduğunu yardım yapacak vatandaşlarında ihtiyaçlar ışığında yardım yapmasının daha yararlı olduğunu söyledi.