HABERLER
31-05-2024 17:44

1.636 KG ATIK PİL GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI

Düzce Belediyesi’nin düzenlediği ve il genelinde okulların katılım sağladığı “Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması” kapsamında bin 636 kg atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü, atık pil toplama kampanyasına katkı sunan okullara teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. 

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, atık pillerin toplanması, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında, ilimiz sınırları içerisindeki tüm ilköğretim okulları, ortaöğretim okulları ve liseler arasında “Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması” düzenledi.  
Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen yarışma ile çocuklara çevre bilinci aşılanırken, çevreye de katkı sağlanıyor.
Geleneksel hale gelen yarışma kapsamında, okullardan toplam bin 636 kg atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılırken,  Namık Kemal İlkokulu 475 kg atık pil toplayarak birinciliği, Aydınpınar İlkokulu 180 kg atık pil toplayarak ikinciliği, Farabai Anadolu Lisesi ise 156 kg atık pil toplayarak  üçüncülüğü elde etti. 
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yarışmaya katkı sunan okulları ziyaret ederek teşekkürlerini iletti.