HABERLER
11-12-2023 13:31

HAMİDİYE PAZARYERİNDE YOĞUN MESAİ

Düzce Belediyesinin Hamidiye Mahallesinde yapımını sürdürdüğü ve şehrin kuzeybatısında bulunan mahallelere hizmet edecek şekilde tasarlanan modern pazaryerinde yoğun mesai devam ediyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün kentin en büyük ihtiyaçlarından biri olan pazaryerlerine yönelik başlattığı çalışmaların başında gelen Hamidiye Mahallesi Modern Pazaryeri projesine yönelik çalışmalar tüm hızıyla ilerliyor.

Şehrin kuzeybatı bölümünde bulunan mahallelere hizmet edecek şekilde tasarlanan ve 2 bin 337 metrekare kapalı alana sahip olacak pazaryerinin yapımını kendi öz kaynakları ile sürdüren Düzce Belediyesi, ekiplerinin yoğun mesaisi ile iskeletinin ortaya çıkmasını sağladı. Hava şartları doğrultusunda hummalı çalışma gerçekleştiren ekipler, 33 adet betonarme kolon üzerinde yükselen projenin betonarme imalatlarını tamamlamış olup çelik birleştirme ve montaj işlemlerine devam ediyor.

Kontrol mühendisleri tarafından sık aralıklarla betonarme imalatlar ve sahadaki çelik imalatların kontrolünün gerçekleştirildiği modern pazaryeri inşaatında çelik çatı yüksekliği en düşük olan noktada 4,5 metre en yüksek olan noktada ise 7 metre olarak belirlenerek, pazarı kullanacak olan esnaf ve vatandaşlar için ferah ve havadar bir ortam oluşturulması sağlanmış olacak.