HABERLER
08-12-2023 17:56

ZEKİ MÜREN BÜYÜK ÖDÜLÜ’NE LAYIK GÖRÜLDÜ

 

Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan sanat akademisi öğreticisi, TRT Sanatçısı güçlü ses Ayşe Taş, 6 Aralık Türk Sanat Müziği Günü dolayısıyla düzenlenen ödül töreninde bu yıl ilk kez verilen “Zeki Müren Büyük Ödülü’nün sahibi oldu.

Sanat Güneşi Zeki Müren’in 92. Doğum günü olan 6 Aralık’ta bu yıl 12. Kez Türk Sanat Müziği Günü anıldı ve ödül töreni düzenlendi. İlk kez 2012 yılında TRT Müzik kanalı ekranlarından sanatçı ve yazar Onur Akay’ın çağrısı ile kutlanan “Türk Sanat Müziği Günü” dolayısıyla bu yıl 12’ncisi düzenlenen yarışmada yeni bir kategori oluşturuldu. Zeki Müren Büyük Ödülü sanatçı, güçlü ses Ayşe Taş’a verildi.

Akay’ın İmtiyaz Sahibi olduğu Onur Akay Medya ve ünlü isimlerin jüri koltuğunda oturduğu törende Türk Sanat Müziği Günü’nün 12. kez kutlanması nedeni ile ilk kez verilen Zeki Müren Büyük Ödülü’nü, Türk sanat müziğinin usta sanatçısı Ayşe Taş’a lâyık gördü. Ödül aldığını radyodan öğrenen Ayşe Taş ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Doğum günü olan 6 Aralık'ın TSM Günü kabul edilmesi ile Zeki Müren Büyük Ödülü'nün tarafıma verildiğini radyolardan ve bir ulusal kanaldan öğrendim. Layık görüldüğüm bu özel ödül için Onur Akay Medya ve TSM'nin kıymetli sanatçılarından oluşan jüri üyelerine en kalbi şükranlarımı sunuyorum.”

SANAT AKADEMİSİNDE HER PERŞEMBE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde açılan Sanat Akademisi Öğreticisi olan Ayşe Taş, Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde her Çarşamba günü düzenlenen derslerde Düzceli sanatseverler ile bir araya geliyor. Altın Plak’la ödüllendirilen Taş, TRT Ankara Radyosu Türk sanat müziği ses sanatçısı olarak görev yapmış ve emekli olmuştur. Sanatçı, Türk sanat müziğinin en güçlü kadın sesleri arasında gösterilmektedir.