HABERLER
25-05-2023 13:20

HER YAŞA UYGUN SOSYAL DONATI OLACAK

Düzce Valisi Cevdet Atay ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimi ile Düzce’de atıl vaziyette kalan bir iş merkezi daha vatandaşların kullanımına sunulacak. Hayırseverler ve kurumların katkıları ile başlatılan proje kapsamında “Alzheimer Merkezi”nin inşasına çok kısa süre içinde başlanacak.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yıllardır atıl vaziyette bulunan Demetevler Mahallesindeki İl Özel İdaresine ait kalıcı işyerleri için örnek bir çalışmaya imza attı. Düzce Valisi Cevdet Atay ile ilgili kurumların hayırseverler ile bir araya geldiği proje kapsamında Düzce’de ilk kez “Alzheimer Merkezi” inşa edilecek. Merkezde her yaş ve gruptan vatandaşların faydalanabileceği sosyal donatılar yer alacak.


PROJENİN İLK ADIMI DR. FARUK ÖZLÜ’DEN
17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından Düzce’nin yeni yerleşim alanlarından biri olarak inşa edilen Demetevler Mahallesi’ndeki mülkiyeti İl Özel İdaresine ait kalıcı işyerleri yıllardır atıl halde değerlendirilmeyi bekliyordu. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, sosyal yatırımlar konusunda hayırseverlerle kurumları bir araya getirmek konusunda yeni bir çalışma yaparak Düzce Valisi Cevdet Atay, Hayırsever İş Adamı Ertan Uçar ve ilgili kurumlarla görüştü. İlgili yerde yürütülen inceleme ile planlanan sosyal yatırımların atıl vaziyette bulunan kalıcı işyerlerine yapılması kararlaştırıldı.


5 BİN METREKARE KAPALI ALAN
 5 bin metrekare kapalı alan içinde yer alacak donatıların görüşüldüğü inceleme gezisinde Başkan Özlü proje detayları hakkında bilgi vererek “burası yıllardır atıl durumda bekliyordu. Valimiz ile daha önce başka bir noktada bulunan kalıcı işyerlerini öğrencilerimiz için yurda çevirdik. Şimdi de burada vatandaşlarımız için sosyal yaşam alanı oluşturacağız. Hiçbir yerin göz göre göre çürümesine müsaade edemeyiz. Burası 5 bin metrekare kapalı alana sahip, birbirinden bağımsız bölümlerden oluşan bir yer. Burada hayırsever hemşehrilerimiz ve kurumlar işbirliği içinde çalışacak. Kısa zaman içinde burada çalışmamız başlayacak ve Alzheimer Merkezi, Engelsiz Yaşam Aile Danışma Merkezi, Engelli Eğitim Merkezi, Engelli Spor Merkezi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Anaokulu, Belmek kursları ve daha birçok sosyal donatı yer alacak. Genç, yaşlı, kadın, erkek her gruptan vatandaşımız buradan faydalanabilecek. Öncelikle sayın valimize, hayırsever iş adamı Ertan Uçar ve eşi hanımefendiye, projemize destek verecek her bir kurum temsilcimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.