DUYURULAR
15-05-2023 09:38

ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 104.YIL KUTLAMA PROGRAMI

“HEP BİRLİKTE TÜRKİYEYİZ BİZ”
Gençlerin sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak, milli ve manevi değerlere saygılı, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla 15-21 Mayıs tarihlerini içine alan hafta Atatürk’ü Anma. Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası olarak kutlanmaktadır.
Bu doğrultuda Atatürk'ü Anma. Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası'nda Düzce ilinde yapılacak faaliyet ve etkinlikler aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre yapılacaktır.
 
A- 15-19 MAYIS 2023 GENÇLİK HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI
15 MAYIS 2023 PAZARTESİ GÜNÜ
Çelenk sunma töreninde sadece Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çelenk sunulacak olup, çelenk sunma törenine il müdürleri, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, kamu yararına çalışan demekler lise ve dengi okul müdürleri ile tüm halkımız davetlidir.
15 Mayıs 2023 saat 10.00'da çelenk sunma ve açılış töreni Anıtpark Meydanında yapılacaktır. Saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okunacak, bir gönüllü genç ile şanlı bayrağımız göndere çekilecektir.
Sunulacak çelengi. iki milli sporcu taşıyacaklardır.
Çelenk sunma töreninde sporcularımız bayrak, flama tutacaklardır.
Bayrağın göndere çekilmesi gönüllü gencimiz tarafından yapılacaktır.
Bayrak flama komut görevlisi Milli Eğitime bağlı beden eğitimi öğretmeni tarafından yapılacaktır.
Gençlik Merkezi gönüllü genci sunuculuk görevinden sorumlu olacaktır.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın İsa YAZICI açılış konuşması yapacaktır.
Düzce Gençlik Merkezi gönüllü gençleri ile birlikte Huzurevi ziyareti gerçekleştirilecektir.
Milli sporcularımız evlerinde ziyaret edilecektir.
 
16 MAYIS 2023 SALI GÜNÜ
Düzce Bisiklet Kulübü ve Gençlik Merkezi koordinesinde öğrenci grupları ve gönüllü gençler ile bisiklet turu yapılacaktır.
Millet Bahçesinde oryantiring etkinliği gerçekleştirilecektir.
Mahpeyker Sultan Kız Öğrenci Yurdu Kış Bahçesinde Milli Sporcularımız ile birlikte söyleşi yapılacaktır.
 
17 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ
Anıtpark meydanına belediye oyunları kurulacaktır.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde ki spor branşlarının gösterileri bir düzen içerisinde sunulacaktır.
Anıtpark meydanında halk oyunları gösterisi gerçekleştirilecektir.
Cumayeri Osmancık lokasyonunda uçurtma etkinliği düzenlenecektir.
 
18 MAYIS 2023 PERŞEMBE GÜNÜ
Belediye Önü-Anıtpark güzergâhında Bayrak Koşusu yapılacaktır.
Halkın katılımı ile 18 Mayıs 2023 ve saat 20.00'da Belediye Önü-Anıtpark güzergâhında mehteran bölüğü eşliğinde “Fener Alayı” düzenlenecektir.
"Fener Alayı” koordinasyonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı personeller tarafından sağlanacaktır.
“Fener Alayı” sonrası Anıtpark Meydanında Mehteran Gösterisi yapılacaktır.
Anıtpark Meydanında saat 21:30'da Gençlik Konseri düzenlenecektir.
 
19 MAYIS 2023 CUMA GÜNÜ
Anıtpark Meydanında 10:00‘da Çelenk Sunma töreni düzenlenecektir.
Soğancı Halı Saha/ Bahçeşehir Spor Kompleksinde Halk Oyunları Gösterisi gerçekleşecektir.
Soğancı Hah Saha/ Bahçeşehir Spor Kompleksinde Spor Gösterileri yapılacaktır.
Soğancı Halı Saha/ Bahçeşehir Spor Kompleksinde Gençler Tarafından Şiir Okunması gerçekleşecektir.
Hafta boyunca yapılan turnuvalarda dereceye giren sporculara ve yıl boyunca düzenlenen projelerde derece alan gençlerimize ödül töreni düzenlenecektir.
 
HAFTA BOYUNCA YAPILACAK SPORTİF ETKİNLİKLER VE FAALİYETLER
16-18-19 Mayıs tarihlerinde Mahpeyker Sultan Kız Öğrenci Yurdunda voleybol turnuvası
yapılacaktır.
17 Mayıs tarihlerinde Cahit Zarifoğlu Erkek Öğrenci Yurdu öğrencilerine Strettball
turnuvası yapılacaktır.
19 Mayıs tarihlerinde Mahpeyker Sultan Kız Öğrenci Yurdu öğrencilerine Turnuva Konseri
gerçekleştirilecektir.
 
B- 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
KUTLAMA PROGRAMI
19 Mayıs Atatürk' ü Anma. Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs 2023 Cuma günü saat 07.00' de başlayarak aynı gün saat 24.00' de sona erecektir. Bu süre içerisinde resmi daireler, kuruluşlar ve müesseselerle, özel kişilere ait binalar Türk Bayrağı Kanununda yazılı niteliklere uygun bayraklarla süslenecek ve imkânlara göre gece ışıklarla donatılacaktır.
 
TÖREN VE GÖSTERİLER
Çelenk Sunma Töreni: 19 Mayıs 2023 Cuma saat 10.00'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Anıtpark'ta bulunan Atatürk Anıtına Çelenk konulacaktır. Çelenk konulmasının ardından törene katılan gençlerle Saygı duruşunda bulunulacak. İstiklal Marşı okunacak ve göndere bayrak çekilecektir.
1.19 Mayıs 2023 Cuma günü saat 10.00' da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yönetmeliğine uygun olarak hazırlamış olduğu çelengi Anıtpark Meydanı Atatürk Anıtı önünde hazır bulundurulacaktır.
Çelenk Sunma törenine protokol, kamu görevlileri, il müdürleri, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, kamu yararına çalışan dernekler lise ve dengi okul müdürleri, merkeze bağlı lise ve dengi okullarının bayrak ve flamaları, sporcu grupları, gençlik merkezine bağlı liderler. Gençlik Merkezi üyeleri, antrenörler ve sporcular sporcu kıyafetleri ile katılacaklardır.
Çelenk sunma töreninde milli sporcularımız bayrak ilama tutacaklardır.
Merkez lise ve dengi okullardan bayrak flamalı 1 kız 1 erkek öğrenci. 1 öğretmen ve 1 idareci 19 Mayıs 2023 Cuma günü saat 09.30'da Anıtpark Meydanı'nda hazır bulunacaktır.
Sunulacak çelengi. iki sporcu taşıyacaklardır.
Şanlı bayrağımız Milli Sporcumuz tarafından Anıtpark'ta göndere çekilecektir.
Bayrak ilama komut görevlisi Milli Eğitime bağlı beden eğitimi öğretmeni tarafından olacaktır.
İstiklal Marşımız İl Milli Eğitime bağlı bir müzik öğretmeni yönetiminde Düzce Belediye Bandosu eşliğinde söylenecektir.
Tören alanındaki her türlü düzen ve yerleşim Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri tarafından koordine edilecektir.
Çelenk sunma törenini Milli Eğitime bağlı edebiyat öğretmeni sunacaktır.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın İsa YAZICI tarafından yapılacaktır.
 
C- GÖREV VE SORUMLULUKLAR İL JANDARMA KOMUTANLIĞI
18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 20.00’da Belediye önünden başlayıp Anıtpark'ta sona erecek olan “Fener Alayı” na İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı personelle katılım sağlanacaktır.
18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 20:00’da Belediye önü - Anıtpark güzergâhında mehteran bölüğü eşliğinde düzenlenecek “Fener Alayı” nda kurumunuza bağlı araçlar ile motosikletlerin korteje eşlik etmesi ve İl Jandarma personellerinin üniformaları ile katılımı sağlanacaktır.
 
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
15 Mayıs 2023 Pazartesi günü ve 19 Mayıs 2023 Cuma günü saat 10.00’da Anıtpark'ta yapılacak olan çelenk sunma törenlerinde gerekli emniyet tedbirlerinin alınması sağlanacaktır.
16 Mayıs 2023 Salı günü Anıtpark Melenpark arası gerçekleştirilecek olan bisiklet turunda gerekli emniyet tedbirlerinin alınması sağlanacaktır.
17 Mayıs 2023 Çarşamba günü Anıtpark meydanına kurulacak olan şenlik alanında gerekli emniyet tedbirlerinin alınması sağlanacaktır.
18 Mayıs 2023 Çarşamba günü Belediye Önü-Valilik arasında yapılacak ve vali beye teslim edilecek bayrak koşusunda gerekli emniyet tedbirlerinin alınması sağlanacaktır.
18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 20:00'da Belediye önünden başlayıp Anıtpark'ta sona erecek olan “Fener Alayımda. akabinde gerçekleşecek “Mehteran Gösterisinde” ve “Gençlik Konserinde” gerekli emniyet tedbirlerinin alınması sağlanacaktır.
18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 20:00’da Belediye önü - Anıtpark güzergâhında mehteran bölüğü eşliğinde düzenlenecek “Fener Alayı” nda kurumunuza bağlı araçların korteje eşlik etmesi sağlanacaktır.
 
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
• Hafta boyunca yapılacak tüm etkinliklerin ortaöğretim kurumlarında duyurulması ve öğrencilerin katılımları hususunda gerekli özenin gösterilmesi gerekmektedir.
Hafta boyunca etkinliklere katılacak öğrencilerin, sporcuların tekrar resmi bir yazıya gerek kalmaksızın görevli izinli sayılması gerekmektedir.
Çelenk Sunma Töreni için merkezdeki tüm lise ve dengi okulların; bayrak ve flamalar ile beraber 1 kız, 1 erkek öğrenci, 1 öğretmen ve 1 idareci eşliğinde 19 Mayıs 2023 Cuma günü saat 09.30'da Anıtpark Meydanında yerlerini almış olmaları gerekmektedir.
15 Mayıs 2023 Pazartesi ve 19 Mayıs 2023 Cuma günü İstiklal MarşTmn okunması amacıyla bir müzik öğretmeni, bayrak flama komutu için bir beden eğitimi öğretmenin görevlendirilmesi. 19 Mayıs 2023 Cuma günü tören sunuculuğu için bir edebiyat öğretmenin görevlendirilmesi gerekmektedir.
16 Mayıs 2023 Salı günü gerçekleşecek bisiklet turunun okullarda duyurulması bisikleti olan öğrencilerin katılımının sağlanması gerekmektedir.
19 Mayıs 2023 Cuma günü gerçekleşecek törende Halk Eğitim Merkezinden bir halk oyunları ekibinin görevlendirilmesi sağlanacaktır.
19 Mayıs 2023 Cuma günü havanın kapalı olması durumunda anma töreni Bahçeşehir Spor Salonunda yapılacağından törene merkeze bulunan tüm liselerden 100 öğrencinin katılım sağlaması, havanın açık olması durumunda anma töreni soğancı halısaha da gerçekleşeceğinden, saha kapasitesi sebebiyle merkeze bağlı liselerden 20 öğrencinin katılım sağlaması gerekmektedir.
 
BELEDİYE BAŞKANLIĞI
15 Mayıs 2023 Pazartesi, 17 Mayıs 2023 Çarşamba, 18 Mayıs 2023 Perşembe ve 19 Mayıs 2023 Cuma günü Anıtpark Meydanfnda yapılacak olan açılış programı, çelenk sunma töreni, spor gösterileri, oyunlar ve Mehteran Gösterisi için Anıtpark Meydanı’mn tahsis edilmesi.
15 Mayıs 2023 Pazartesi günü Anıtpark Meydanı'nın süslenmesi ve afişlerin asılması nedeniyle 45’lik merdivenli itfaiye aracı ve personelinin görevlendirilmesi.
15 Mayıs 2023 Pazartesi gününden itibaren şehir merkezinin bayraklar ve Atatürk posterleri ile donatılması ve bayram nedeniyle Atatürk anıtının ışıklandırılması sağlanacaktır.
15 Mayıs 2023 Pazartesi günü Anıtpark özel süsleme şekli ve bayraklarla donatılacaktır.
15 Mayıs 2023 Pazartesi günü Anıtpark'a asılacak bayrakların yerleri için önceden kontrollerinin yapılması ve iplerin denenmesi gerçekleştirilecektir.
15 Mayıs 2023 Pazartesi saat 09.30'da ve 19 Mayıs 2023 Cuma günü saat 09.30’da Anıt Parkta yapılacak olan açılış programında 19 Mayıs Kutlama Töreni’nde ve 18 Mayıs 2023 Perşembe saat 20.00’de düzenlenecek fener alayında belediye önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı için Belediye Bandosunun hazır bulundurulması sağlanacaktır.
15 Mayıs Pazartesi ve 19 Mayıs 2023 Cuma günü Anıtpark Meydanında açılış programı için elektrik panosunun hazır hale getirilmesi ve ses sisteminin kurulması sağlanacaktır.
15 Mayıs 2022 Pazartesi, 17 Mayıs 2023 Çarşamba, 18 Mayıs 2023 Perşembe ve 19 Mayıs 2023 Cuma günlerinde Anıtpark’ta yapılacak olan tören ve gösterilerde. Anıtpark ve çevresinin temizliğinin yapılması sağlanacaktır.
15 Mayıs 2023 Pazartesi, Anıtpark Meydanında ve 19 Mayıs 2023 Cuma günlerinde yapılacak törende göndere çekilecek bayrakların hazır bulundurulması sağlanacaktır.
17 Mayıs 2023 Çarşamba günü Anıtpark meydanına belediye oyunlarının kurulması sağlanacaktır.
17 Mayıs 2023 Çarşamba günü Anıtpark Meydanında yapılacak olan oyunlar, gösteriler için belediye ses sisteminin kurulması sağlanacaktır.
18 Mayıs 2023 Perşembe günü gerçekleşecek Gençlik konserinde personel temin edilmesi gerekmektedir.
18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 20.00’de yapılacak olan “Fener Alayı”na Mehteran Bölüğü eşlik edeceğinden saat 20:30’da Belediye önünde Mehteran Takımının hazır bulundurulması sağlanacaktır.
18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 20:00’da Belediye önü - Anıtpark güzergâhında mehteran bölüğü eşliğinde düzenlenecek “Fener Alayı” nda kurumunuza bağlı itfaiye araçların korteje eşlik etmesi sağlanacaktır.
18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 20:00’da Belediye önü - Anıtpark güzergâhında mehteran bölüğü eşliğinde düzenlenecek “Fener Alayı” nda havadan çekim alınması amacıyla bir adet drone ve personelin görevlendirilmesi gerekmektedir.
19 Mayıs 2023 Cuma günü yapılacak törende okullardan öğrenci katılımı için araç tahsis edilmesi gerekmektedir.
Yapılacak olan faaliyetlerin Belediye Anons Sistemi aracılığıyla duyurulması gerekmektedir.
 
SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ
15 Mayıs 2023 Pazartesi günü ve 19 Mayıs 2023 Cuma günü saat 10.00’da Anıtpark'ta yapılacak olan Çelenk Sunma Töreni'nde gerekli sağlık tedbirlerinin alınması sağlanacaktır.
16 Mayıs 2023 Salı günü gerçekleşecek Bisiklet Turunda gerekli sağlık tedbirlerinin alınması sağlanacaktır.
17 Mayıs 2023 Çarşamba günü Anıtpark meydanında yapılacak olan oyunlar ve gösterilerde gerekli sağlık tedbirlerinin alınması sağlanacaktır.
18 Mayıs 2023 Perşembe gerçekleşecek bayrak koşunda gerekli sağlık tedbirlerinin alınması sağlanacaktır
18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 20.30’da Belediye önünden başlayıp Anıtpark'ta sona erecek olan “Fener Alavı”nda ve akabinde gerçekleşecek “Mehteran Gösterisinde” ve “Gençlik Konserinde” gerekli sağlık tedbirlerinin alınması sağlanacaktır. 
 
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ
Kutlama programları nedeniyle öğrenci taşınması için araç temin edilmesi sağlanacaktır.
Düzce Üniversitesi Web Sitesinde gençlik haftası boyunca yapılacak olan etkinliklerin duyurulması sağlanacaktır.
 
İZCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ
Halkın ve İzcilik gruplarının katılımı ile 18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 2ü:00’da Belediye önü - Anıtpark güzergâhında mehteran bölüğü eşliğinde ‘‘Fener Alayı” düzenlenecektir. Düzenlenen yürüyüşe izci gruplarının katılımı sağlanacaktır.
 
ASKF BAŞKANLIĞININ GÖREVLERİ
18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 20:00'da Belediye önü-Anıtpark güzergahında yapılacak olan “Fener Alayıma ve 19 Mayıs 2023 Cuma günü saat 10:00'da Anıtpark*ta yapılacak olan Çelenk Sunma programına Spor Kulüpleri ve sporcuların katılımı sağlanacaktır.
15-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında Gençlik Haftası ile ilgili afişler yaptırılacak, hafta boyunca asılı kalması sağlanacaktır.
 
AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜMÜN GÖREVLERİ
18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 20:00’da Belediye önü - Anıtpark güzergâhında mehteran bölüğü eşliğinde düzenlenecek “Fener Alayı” nda kurumunuza bağlı araçların korteje eşlik etmesi sağlanacaktır.
Hafta boyunca yapılacak olan etkinliklerin Afad Gönüllülerine duyurulması ve katılımlarının sağlanması gerekmektedir.
 
İL ÖZEL İDARESİNİN GÖREV LERİ
Hafta boyunca yapılacak programlar nedeniyle irtibat kurulması durumunda imkanlar ölçüsünde araç ve şoför görevlendirilmesi sağlanacaktır.
KIZILAY
15 Mayıs 2023 Pazartesi günü açılış programında ve 18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 20:00‘da yapılacak olan Fener Alayı sonrası Anıtpark Meydanında Kızılay standmın bulundurulması sağlanacaktır.
16 Mayıs 2023 Salı günü gerçekleşecek bisiklet turunda Melenpark da Kızılay standmın bulunması sağlanacaktır.
17 Mayıs 2023 Çarşamba günü Anıtpark meydanında düzenlenecek olan oyunlar ve gösterilerde meydanda Kızılay standmın bulunması sağlanacaktır.
18 Mayıs 2023 Perşembe günü yapılacak bayrak koşusunda su temin edilmesi sağlanacaktır.