HABERLER
07-05-2023 17:38

BAŞKAN ÖZLÜ KIRIM TÜRKLERİNE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

 

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün her mahallede inşasını yakından takip ettiği parklara bir yenisi daha ekleniyor. Bu kez Nusrettin Mahallesi’ne yapılması planlanan Kırım Türkleri Parkı ve Anıtı için temel kazma işlemi başladı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, her mahalleye yapımı tamamlanan ve devam eden park projelerine daha önce yer tespiti yapılan Kırım Türkleri Parkı ve Anıtı Projesi’ni de ekledi. Daha önce Nusrettin Mahallesi’nde belirlenen bölgede inceleme yaparak proje detaylarını yerinde belirleyen Başkan Özlü, alana Kırım Türkleri Derneği ile işbirliği içinde bir anıt park inşa edilmesi konusunda talimat vermişti. İhale süreci tamamlanan proje için temel atma işlemi başladı.

MANEVİ DEĞERİ BÜYÜK PARKTA KÜLTÜR EVİ VE ANIT OLACAK

1944 yılında Kırım Tatar Sürgünü dolayısıyla yurtlarından olan Kırım Türkleri’ne vefa göstergesi olarak planlanan park projesi içinde; sürgünü hatırlatacak bir anıt, kültür evi, döneme ait görseller, bilgi panoları ile Kırım Türkleri Dernek binası yer alacak. Nusrettin Mahallesi İnkılap Sokak üzerinde bulunan alanda başlayan temel kazma işinin en hızlı şekilde bitirilmesi için çalışmaların kesintisiz süreceğini ifade eden Başkan Özlü “her mahallemizde bir sosyal yaşamı olarak düşündüğümüz parklarımızın bir kısmını tamamladık, bir kısmında çalışmalarımız sürüyor. Elbette yeni projeler de hazırlayarak bunları da hayata geçiriyoruz. Nusrettin mahallesinde daha önce belirlediğimiz yerin proje ve ihale sürecini tamamladık. Bugünden itibaren temel kazma işimiz başladı. Arkadaşlarımız büyük özveri ile çalışıyor. Düzce’miz bizim kıymetlimiz, burada yaşayan tüm etnik kökenlerimize, kardeşlerimize vefamız vardır. Kırım Türklerinin sürgün sürecini anlamak, anmak için bu parkı yapacağız. Şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.