HABERLER
24-04-2023 15:37

CEDİDİYE MEYDANI TARİHİ YAPILARIYLA GÖZ DOLDURACAK

 

Düzce’nin en önemli meydanlarından biri olan Cedidiye Camii ve Belediye binası önündeki alana karakter kazandıracak Cedidiye Kent Meydanı Projesi’nde yapıların inşası tüm hızıyla sürüyor. Ramazan Bayramı ve hava muhalefeti dolayısıyla ara verilen çalışmalar kaldığı yerden devam ediyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Düzce’ye karakteristik alanlar kazandırmak amacıyla başlattığı Kent Estetiği Projesi’nin kısımlarından İstanbul Caddesi Yayalaştırma Projesi ve Millet Bahçesi tamamlanırken son etabı Cedidiye Kent Meydanı Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Düzcelilerin yakından bildiği kentin ikinci büyük meydanında Cedidiye Camii, çarşı ve meydanı bütünleştirecek proje kapsamında alana planlanan tarihi yapılarda inşa çalışmaları devam ediyor. Ekipler yağışlı havaların etkili olması ve Ramazan Bayramı dolayısıyla ara verdikleri çalışmalara çatı oluklarının montajı ve dış duvarların cami mermerleri ile aynı şekilde kaplanması ile devam ediyor.

ÇATI KAPAMA ÇALIŞMALARI KISA SÜRE İÇİNDE BAŞLAYACAK

Dükkanların ince işçilik çalışmalarına başlanırken dış kaplamaların yanı sıra çatı iskeletinin tamamlanması ile birkaç gün içinde yapının çatı kapama işi de yapılacak. Çalışmalar hakkında bilgi veren ekipler, hava muhalefeti dolayısıyla sekteye uğrayan çalışma planının hızlandırılarak yürütüldüğünü belirterek bayram tatili sonrası hava şartları uygun olduğu takdirde yapım işlerinin aralıksız süreceğini belirtti.