HABERLER
14-04-2023 12:40

VERGİ BORÇLARI YAPILANDIRILMAYA BAŞLADI

Düzce Belediyesi, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7440 sayılı torba yasa kapsamında bazı vergilerin affı ve yapılandırılmasına ilişkin çalışmalarına başladı. Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Borç Takip ve Yapılandırma Servisi ile vatandaşların belediyeye olan borçlarının yeniden yapılandırılması sağlanıyor.

Düzce Belediyesi, ülke genelinde alacakların affı ve yeniden yapılandırılmasını öngören çalışma ile belediyelerin de alacaklarında yeni düzenleme yapılmasına gidilen 7440 sayılı torba yasa çerçevesinde yapılandırma çalışmalarına başladı. 

SON BAŞVURU TARİHİ 31 MAYIS

Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma ile vatandaşların belediyeye olan Emlak, Çevre Temizlik, İlan Reklam Vergileri ve Su borçlarının yeniden yapılandırılmasına başlandı. Müdürlük tarafından oluşturulan Borç Takip ve Yapılandırma Servisinde tüm vatandaşların belediyeye olan borçları gecikme zammı kaldırılarak 12 aydan 48 aya kadar yeniden yapılandırılması sağlanıyor.

2020 VE ÖNCESİ BORÇLAR
Müdürlükten yapılan açıklamada 7440 sayılı torba yasa gereği vergi affı ve yeniden yapılandırma işleminden, talep eden tüm vatandaşların son başvuru tarihi olan 31 Mayıs 2023’e kadar yararlanabileceği belirtilirken, ayrıca, 2020 yılı ve öncesinde belediyeye borcu bulunan vatandaşların 250 TL’yi aşmayan borçlarının torba yasa kapsamında silindiği de kaydedildi.