12-04-2023 12:07

ENGELİNİ DUYGU İSTİSMARI İÇİN KULLANDI

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında artan duygu istismarcılarına göz açtırmıyor. Ana arterler üzerinde konuşlanarak vatandaşlardan para dilenen bir şahıs Zabıta Karakolu’na götürülerek hakkında işlem yapıldı.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri dini duyguları suistimal ederek vatandaşlardan para ve yardım dilenen şahıslar için denetim düzenledi. Denetimlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendiren ekipler, akşam saatlerinde Servet Bucurgat caddesi üzerinde bedensel engelini kullanarak yanına aldığı tüp ile vatandaşlardan yardım dilenen şahısa müdahale etti. Üzerinden çıkan paralara ve tüpe el koyan ekipler, Kabahatler Kanunu uyarınca şahsa cezai işlem uyguladı.