HABERLER
01-04-2023 10:57

DUYGU SÖMÜRÜSÜNE ÇOCUKLARINI ALET ETTİ

 

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kamuya açık yerlerde konuşlanarak gerek işyerlerinden gerekse yolda vatandaşlardan para dilenen 3 çocuk ve annelerini suçüstü yakaladı. Çocuklarını dilendirerek istismar eden annenin üzerinde bulunan 230 TL’ye el konuldu.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezini mesken tutan dilencilere karşı operasyonlarına devam ediyor. Ramazan ayını fırsat bilerek vatandaşların dini ve vicdani duygularını istismar eden dilencilerden bir anne ve 3 çocuğu Zabıta ekiplerinin dikkati sayesinde suçüstü yakalandı. Çocuklarının dükkan sahipleri  ve sokaktaki vatandaşlardan para istemesine göz yuman anne bir süre takip edilmesinin ardından ekiplerce Zabıta Karakolu’na götürüldü. Burada hakkında Kabahatler Kanunu çerçevesinde işlem yapılan annenin, üzerinde bulunan 230 TL’ye de el konuldu.

Vatandaşların dini duygularının istismar edilmesine karşı sahada sürekli denetim yapıldığını belirten Zabıta Müdürlüğü, özellikle çocuklarını dilendiren ailelere karşı vatandaş ihbarlarının da değerlendirildiğini ve duygu istismarına geçit verilmeyeceğini ifade etti.