HABERLER
10-03-2023 13:40

DÜZCE KERESTE SANAYİİ İÇİN DÖNÜM NOKTASI

Düzce’nin ahşap sanayiindeki gücü ve üretim kapasitesinin sürdürülebilir, yenilenebilir hale getirilmesi ve uluslar arası alana taşınması amacıyla Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün başlattığı Düzce Ahşap Zirvesi, 13 Mart’ta Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin üretim potansiyeline katkı sağlayacak projeler geliştirmeye devam ediyor. Düzce’nin yüzde 58’ini oluşturan ormanların doğru işlenmesi, nihai ürün haline getirilmesi ve ürünlerin tüketiciye ulaştırılması amacıyla geniş pazar alanı oluşturulması konusundaki çalışmalarının sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Başkan Özlü’nün ev sahipliğinde düzenlenecek Düzce Ahşap Zirvesi, sektörün akademisyen, üretici ve perakendecilerini bir araya getirecek.

Türkiye’deki 5 kereste üreticisinden 4’ünün Düzce’de olması ve üretim kapasitesinin her geçen gün arttığı sektörün dünyaya açılması, üretici ve showroomların bir araya toplanmasını hedefleyen mobilya kent inşa edilmesi konularının değerlendirileceği “Düzce Ahşap Zirvesi” birbirinden önemli isimlerin katılımıyla 13 Mart Pazartesi saat 10:00’da düzenlenecek organizasyonla Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Başkan Özlü’nün ev sahibi ve oturum moderatörlüğü de yapacağı organizasyona, Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, Genel Koordinatör Vahap Munyar ve sektör temsilcilerinden konuşmacılar katılacak.