HABERLER
04-03-2023 13:51

ÇOCUK MECLİSİNE, DEPREM BİLİNCİ AŞILANDI

Düzce Kent Konseyi Çocuk Meclisi 1-7 Mart Deprem haftası gündemi ile toplandı. Düzce Belediyesi Meclis salonunda yapılan toplantıda, meclisin çocuk üyelerine depreme karşı bilinçlendirme eğitimleri verildi. 

Düzce Kent Konseyi Çocuk Meclisi Mart Ayı Olağan toplantısı Ömer Faruk Çalışkan Başkanlığında Düzce Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantı Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. 
Çocuk Meclisi başkanı Ömer Faruk Çalışkan'ın deprem mesajının ardından Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman meclis üyesi çocuklara depreme karşı alınması gereken tedbirleri anlattı. Kahraman arama kurtarma faaliyetleri hakkında pratik bilgiler almaları için çocuk meclis üyelerini itfaiye müdürlüğü binasına davet etti. İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman'ın ardından Uzman Psikolog Ersan Şimşek, deprem bölgesinden kente gelen çocukların kentteki yaşamı, adaptasyonu ve ihtiyaçlarının sağlanmasına yönelik nelerin yapılması gerektiğini aktardı. 

AFET MÜDAHALE VE YÖNETİMİ ÇALIŞMA GRUBU KURULACAK

Dake - Düzce Arama Kurtarma Ekibi yönetim kurulu üyesi Yıldız Gür Güner, gönüllü arama kurtarma faaliyetleri hakkında bilgi vererek Gönüllülük esaslı çalışmaların nasıl yapıldığına yönelik çeşitli bilgiler verdi. Toplantıda, Çocuk Meclisi Afet müdahale ve yönetimi çalışma grubu kurulması ve olası afet durumları için gönüllü ekipler oluşturularak eğitim verilmesi karara bağlandı. Tüm çocuk üyelerin Afet Müdahale  ve Yönetimi Çalışma Grubu üyesi olmasına karar verildi. 
Son olarak Drama Eğitmeni Önder Saraçlı tarafından "Drama Eğitimi ile Empati Nedir?" başkasını anlama sanatı ile hayatı nasıl kolaylaştırabiliriz sorularına cevap arandı. 
Son olarak Drama Eğitmeni Önder Saraçlı tarafından; Drama Eğitimi ile Empati nedir?
Başkasını Anlama Sanatı ile hayatı nasıl kolaylaştırabiliriz sorusuna cevap arandı.
Düzce Çocuk Meclisi Koordinatörü Ayfer Yüksel moderatörlüğünde yönetilen toplantı Meclis Başkanı Ömer Faruk Çalışkan ve üyelerin oy birliği ile Nisan Ayının ilk haftası toplanma kararı almasıyla sona erdi.