HABERLER
17-02-2023 22:10

BÖLGEDE BELEDİYE HİZMETLERİ AKSAMADAN VERİLECEK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, iki büyük afetle yıkıma uğrayan Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde depremzedelere destek olmak üzere bölgeye gitmişti. Bölgede çalışan Düzce Belediyesi ekipleri ve AFAD yetkilileri ile dün bir araya gelen Başkan Özlü, Kahramanmaraş’ta AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile görüştü.


Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Kahramanmaraş’ta hem depremzedelerin acısını paylaştı hem de meydana gelen yıkım sonrası şehrin yeniden inşası ve hayatın olağan akışına kavuşturulması konusunda yürütülen koordinasyon çalışmalarına destek vermek üzere bir dizi toplantıya katıldı. İlk günden itibaren arama kurtarma, araç ve insani yardım malzemelerini deprem bölgesi için seferber eden Başkan Özlü, Kahramanmaraş’ta AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile birlikte AK Parti belediyeler toplantısına katıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan Yerel Yönetimler Başkanı Özhaseki depremin ardından bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi: “Allah bir daha böyle afet vermesin, dua ediyoruz. Depremin ilk gününden itibaren içinde olan kardeşlerim gerek büyükşehir belediye başkanımız gerek milletvekillerimiz ilçe belediye başkanlarımız hep birlikte bu acıyı paylaşıyorlar. Herkese yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ancak arkadaşlar şunu bilelim; bu afet çok büyük bir afet. Bu sadece,bu yüzyılın afeti değil, geçtiğimiz yüzlerce yıl boyunca Anadolu topraklarında görebileceğimiz en büyük felaketle karşı karşıyayız. Bu yaraları sarmakta kolay değil. Ancak çok şükür güçlü bir irade var. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde bakan arkadaşlarımız genel başkan yardımcılarımız milletvekillerimiz sahadalar.”


“807 BELEDİYE DEPREM BÖLGESİNE GÖREVLENDİRİLDİ”
Yerel Yönetimler koordinasyonunda 807 belediyenin depremden etkilenen 11 ilde çalışmaların düzenli yürütülmesi açısından görevlendirmeler yaptıklarını söylerek; “İlk günden itibaren biz de yerel yönetimler birimi olarak 807 belediyemizi deprem bölgelerinden bütün deprem olan, hasar alan her yere görevlendirdik. Evet 11 tane ilimiz ciddi etkilenmiş gözüküyor. 54 tane de ilçemiz etkilenmiş gözüküyor, 65 yer. Bu 65 bölgemize 807 belediyemizi taksim ettik. Mesela bugün burada Trabzon Büyükşehir Belediyemiz, Kayseri Büyükşehir Belediyemiz, Samsun Büyükşehir Belediyemiz Kahramanmaraş’ta ilk günden itibaren merkezde. Gerekse Elbistan ilçesinde, Pazarcık’ta, Afşin’de, Andırın’da, Göksun’da her bir tarafta koşturmaya devam ediyorlar. Hizmetler bitene kadar da burada olmaya devam edecekler.”


DÜZCE’NİN KARDEŞİ TÜRKOĞLU İLÇESİ OLDU
Belediyelerin çalışmalarının devamlı ve düzenli bir şekilde yürütülmesi açısından her bir belediyenin depremden etkilenen merkezler için görevlendirildiğini aktaran Özhaseki Düzce’nin de sorumlu olduğu bir ilçe belirlendiğini aktardı. Özhaseki konuşmasında şunları söyledi: “Kahramanmaraş genelinde tam 105 belediyemiz var arkadaşlar. Gezdiğiniz yerlerde görüyorsunuz. Şu arkada Aksaray Belediyemizin çadırı gözüküyor. Ayrıca söylemek istiyorum; Savcı Bey ekibiyle birlikte Ağrı Büyükşehir Belediye Başkanımız buradalar. Ekibi, kurtarma ekibi, aşevleri. Aynı zamanda Çorum Belediye Başkanımız ilk günden beri Kahramanmaraş’ımızda. Daha çok Afşin özeliyle ilgilenerek devam ediyor çalışmalarına. Düzce Belediye Başkanımız, Eski Sanayi Bakanımız bizim değerli mesai arkadaşımız ekibiyle birlikte buradalar. Türkoğlu ilçemizde çalışıyorlar. Aynı zamanda bu tarafa doğru geldiğimizde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu, Elbistan ve o çevrede daha çok hizmet ediyor ama merkezden de elini çekmiyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız bizim 12 tane ilçemiz var AK Partili Kayseri’de. 12’si de buradalar. Kimi Göksun’da kimi Elbistan’da. 4 tane de MHP’li belediyemiz var. Biz de bugün aradık mesela onları bir ihtiyaç var mı hangi belediyemizi yönlendirelim diye. Aksaray Belediye Başkanımız buradalar. Yani ben illeri sadece sıraladım burada. Kırıkkale de zaten Pazarcık’ta. 105 tane belediye başkanımız Kahramanmaraş’a hizmet ediyorlar.”


“BURADA İŞLER BİTENE KADAR ÇALIŞMAYA DEVAM”
Kahramanmaraş’taki sorumluluk alanlarına hizmet süresi hakkında sorulan soruyu da yanıtlayan Özhaseki bölgede her türlü ihtiyacın eksiksiz karşılandığı ve şehrin yeniden ayağa kalktığı güne kadar desteğin süreceğini belirterek şöyle konuştu: “Bunun süresi yok arkadaşlar, işler bitene kadar. Burada herkes ‘rahatladık, Allah sizden razı olsun’ diyene kadar. Tamamıyla imkanlarını buraya seferber edecekler. Ben Kayserili olduğum için orayı takip ettiğim için söylüyorum. Trabzon’da da Samsun’da da vardır aynı şeyler. Herhalde buraya gönderdiğimiz TIR sayısı 500’ü geçti. Bundan sonra 500 TIR daha mı lazım, o kadar daha gelecek. 1000 TIR mı lazım, o kadar gelecek. Bir taraftan devlet evlerimizi yapacak. İnşallah yıkılan evlerin hepsine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var bir ay içinde inşaatlara başlıyoruz, sağlam zeminlerin olduğu yerlerde. Bir taraftan aşevlerimiz de çalışacak. Bir taraftan da belediye hizmetleri yürüyecek. Cenazelerimiz de kalkacak, su tamiratları da yapılacak. Yollarımız onarılacak, parklarımız yapılacak. Hayrettin Başkanımın gösterdiği yolda arkadaşlarımız burada gece gündüz devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bizim 105 belediye başkanı arkadaşımız 2 -3 gün kendi bölgelerinde hizmetlerini yapacaklar. Geri kalan zamanda burada çalışacaklar. Buradaki hizmetler bitene kadar inşallah.”


HER ŞEHİRDE BİR BELEDİYE BAŞKANI
Depremden etkilenen diğer illerde de görevlendirmelerin yapıldığına dikkat çeken Özhaseki büyük yıkımlar yaşanan Hatay’da el birliği ile çalışmaların yürütüldüğünü söyledi: “Sadece burası ile ilgili değil, Hatay’da da şu an bizim 160 civarında belediye başkanı arkadaşımız var. Bakın Kocaeli, Konya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlarımız Hatay’dalar, Antakya’dalar. Oradaki afet daha büyük gözüküyor. İskenderun’da Denizli Belediye Başkanımız var. Şimdi Adıyaman’da Erzurum Belediye Başkanımız var. Büyükşehir belediye başkanlarımız var. Onlar da aynı görevleri orada ifa ediyorlar. Özellikle belirtmek istediğim bir şey daha var; Kocaeli Belediye Başkanımız şu anda Antakya Defne’de hizmet ediyor. Uşak Belediyemiz Samandağ’da hizmet ediyor. Bu söylediğim belediyeler CHP’li belediyeler. Olsun deprem hepimize geliyor. Afet hepimize gelmiş, bu yaraları hepimiz kaldıracağız. Gönüllü olarak da o kardeşlerimizin hizmetindeyiz, yanındayız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bugünler de ayrılık olmaz, başka bir şey düşünmek olmaz. Bugünler hizmet günü, iş yapma günü, şu enkazın altından kalkıp hep beraber insanımızın yüzünü güldürme günü.”