HABERLER
15-02-2023 15:49

“DÜZCE TÜM İMKANLARI İLE DEPREMZEDELERİN YANINDADIR”

Düzce Belediyesi, asrın felaketi olarak nitelendirilen ve Kahramanmaraş merkezli, 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremden etkilenen vatandaşlar için destek çalışmalarına devam ediyor. Depremzedeler için üretimi tamamlanan soba ve mobil WC’lerin bulunduğu tır ile bölgeye gitmek üzere yola çıkan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü depremin yaşandığı günden itibaren yapılan yardım ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin merkez üssü olduğu ve 9 saat arayla gerçekleşen büyük deprem afetinin ardından tüm Türkiye depremzedeler için seferber oldu. Depremi yakından bilen Düzceliler de Düzce Belediyesi ile AFAD koordinasyonunda, ilk günden bu yana depremzedeler için düzenlenen kampanya kapsamında 40 tırdan fazla yardım malzemesini bölgeye ulaştırdı. Yaşanan felaketin sonrasında 10 ilde meydana gelen yıkım ve depremde evini kaybeden vatandaşlar için üretime başlayan Destek Hizmetler Müdürlüğü varillerden açık alan sobası, kadın erkek WC ve bebek bakım kabini kendi öz kaynakları ile üreterek deprem bölgesine gönderdi. Son hazırlanan WC ve sobalarla birlikte deprem bölgesine doğru yola çıkan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de depremin yaşandığı günden bu yana yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“SOBA, ODUN VE HİJYEN MAZLEMESİ ÖNCELİĞİMİZ”

Elbistan ve Afşin ile irtibat halinde olarak öncelikli ihtiyaçlara göre hareket edildiğini belirten Başkan Özlü şunları söyledi: “Depremin olduğu ilk günden beri bugüne kadar 40 tırdan fazla malzeme gönderdik. Açığa malzeme göndermiyoruz. Öncelikle karşımızda muhatap olan merkezlere malzeme gönderiyoruz. Örneğin Elbistan’a gönderdik bugüne kadar ağırlıklı olarak. Bugün de Afşin’e malzeme gönderiyoruz. Elbistan’da önceki dönem Düzce valimiz orada görevli. Valimizle koordineli şekilde malzeme gönderiyoruz. Çünkü gönderdiğimiz malzemelerin yerine ulaşması göndermek kadar önemli. Yine Afşin’de belediye başkanımızla irtibat halindeyiz. Afşin belediye başkanımız bizden soba, odun ve temizlik, hijyen malzemesi talep etti. Afşin’e de bunları iki gün önce 100’e yakın soba gönderdik. Odun gönderdik. Bugün de yine Afşin’e 5 çift (10 adet) tuvalet gönderiyoruz. Yine soba gönderiyoruz. Ben de kendim aslında bugün bu malzemelerle beraber bölgeye gidiyorum.”

“İLK GÜNLER ARAMA KURTARMA AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Arama kurtarma ekiplerinin çalışması ve sonrasındaki yardım koordinasyonundan söz eden Başkan Özlü şöyle konuştu: “Şimdi aslında ilk günler, depremin olduğu gün orada ihtiyaç duyulan husus profesyonel arama kurtarma ekiplerinin orada olmasıydı. Onlar büyük oranda çalışmalarını icra ettiler. Şimdi bundan sonra yaraların sarılma zamanı. Ben de 3 günlük bir program kapsamında Hatay ve bütün deprem bölgesine gidiyorum. Hatta TIR’la beraber gideceğiz. Dolayısıyla bütün ülkemize geçmiş olsun. Ülkemizin başı sağ olsun. Gerçekten yüzyılın depremi. Şunu ifade edeyim; Düzce Belediyesi olarak, Düzceliler olarak bu deprem sırasında gücümüzün yettiği kadar, elimizden gelen bütün çabayı gösterdik. Yardımcı olmaya çalıştık. Arama kurtarma ekiplerimiz oradaydı. Orada hala iş makinelerimiz var. Yine iki adet cenaze aracımız orada hizmet etti. Görevleri bitenler döndü. Tekrar talep edildi, tekrar gönderdik. Bize Gaziantep’ten, Kahramanmaraş’tan, Afşin’den, Hatay’dan gelen istekleri yerine getiriyoruz.”

DÜZCE’NİN ÖZ KAYNAKLARI DEPREMZEDELER İÇİN KULLANILIYOR

Gerçekleştirilen üretimlerin Düzce Belediyesi şantiyesinde öz kaynaklarla yapıldığını aktaran Başkan Özlü, talep gelen her yere gereken yardımların yapılacağını ve üretimin devam edeceğini belirterek; “Malzemenin tamamı burada, Düzce  Belediyesi şantiyesinde üretiliyor. Destek Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki arkadaşlarımız üretiyor. Bugüne kadar gönderdiğimiz soba sayısı; bir hayırsever arkadaşımıza rica ettik. O da Kayseri’den tedarik etti. Onları gönderdik. Yaklaşık 200 soba gönderdik. Bugüne kadar duş hazırladık, onları gönderiyoruz. Toplam 30’a yakın tuvalet ve duş ürettik. Bunları gönderiyoruz.  Bölgeden taleplerde şu an dış giyim değil, iç giyim talep ediliyor. Onları da bugün Afşin’e gönderiyoruz. Yine bölgeden duş ve tuvalet talebi var. Yeni imalatlarımız olacak. Bizim tuvalet ve duş ürettiğimizi duyan Türkiye Belediyeler Birliği aradı. Onların da taleplerine cevap veriyoruz” dedi.