DUYURULAR
10-02-2023 14:34

METRUK YAPI İLANI

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRÜLÜĞÜNE

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün E­97023776­502.02.99­5682593 sayılı yazısında maliki/hissedarı olunan Düzce İli, Merkez İlçesi, Akınlar(Beslanbey) Mahallesi 164 nolu parselde bulunan yapı hakkında, Düzce Metruk Bina Değerlendirme Komisyonunun 30/01/2023 tarih 2023/1 sayılı kararında "Taşınmazın genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiğine, tamamının yıkılacak derecede olduğundan dolayı taşınmazın yıkılmasına kararı alındığı bildirilmiştir.

3194 sayılı İmar Kanununun 39.Maddesinde belirtilen''... belediye ve valilik tarafından tespit edilen yapıların sahiplerinin adrese dayalı nüfus kayıt sistemindeki adreslerine tehlike derecesine göre bunun izalesi için belediye ve valilikçe üç gün içinde tebligat yapılır. Yapı sahibine bu şekilde tebligat yapılamaması halinde bu durum tebligat yapan idarenin internet sayfasında 30 gün süre ile ilan edilir ve tebligat varakası tebliğ yerine kaim olmak üzere tehlikeli yapıya asılır ve keyfiyet muhtarla birlikte bir zabıtla tespit edilir. Tebligatı veya ilanı müteakip 30 günü geçmemek üzere ilgili idarece belirlenen süre içinde yapı sahibi tarafından tehlikeli durumun ortadan kaldırılmaması halinde, tehlikenin giderilmesi veya yıkım işleri belediye veya valilikçe yapılır ve masrafı % 20 fazlası ile yapı sahibinden tahsil edilir.

Buna göre bu durumun Belediyenin internet sayfasında 30 gün süre ile ilan edilmesi hususunda gereğini rica ederim.

Kalender AYDIN
İmar ve Şehircilik Müdürü