HABERLER
09-02-2023 16:14

DÜZCE BELEDİYESİNDEN DEPREMZEDE SEFERBERLİĞİ

Düzce Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olan 2 depremin ardından bölgedeki depremzedelerin taşınmasına yönelik seferberlik başlattı. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, Ulaşım A.Ş. üzerinden gerçekleştirilecek çalışmaya Düzceli servis ve otobüs işletmelerine çağrıda bulunarak araç desteğinde bulunmalarını istedi.

Düzce Belediyesi, tüm Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremlerinin ardından başlattığı yardım kampanyasının ardından depremzedelerin ilk olarak Düzce’ye ardından da çevre illere ulaştırılması noktasında da elini taşın altına koydu.

Deprem bölgesinde bulunan Düzcelilerden gelen yardım çağrılarına kayıtsız kalmayan Düzce Belediyesi, depremin dördüncü gününde 57’si Hatay’dan, 20’si Malatya’dan, 20’si Kahramanmaraş’dan, 17’si Gaziantep’ten, 5’i Osmaniye’den ve 11’i Adana’dan olmak üzere toplam 130 depremzedenin Düzce’ye getirilmesini sağladı.

130 VATANDAŞ DÜZCE’YE GETİRİLDİ
Halen deprem bölgesinde Düzcelilerin bulunduğunu ve yardım taleplerini aralıksız takip ettiklerini belirten Düzce Belediye Başkanı Hasan Günden, “Yüzyılın en büyük afetlerinden birini yaşadık. Halen yardım çalışmaları aralıksız sürüyor. Devletimiz ve milletimiz var gücüyle deprem bölgemizdeki vatandaşlarımıza yardımcı olmak için çaba gösteriyor. Düzce Belediyesi olarak depremin ilk anından itibaren Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü’nün liderliğinde bize yakışan şekilde depremi yaşayan kardeşlerimizin yanında yer aldık. Almaya da devam edeceğiz. Bu çerçevede, yardım çalışmaları için bulunduğumuz deprem bölgesinden ilk etapta bizlere ulaşan 130 vatandaşımızın ilimize getirilmesini sağladık. Buradan da gitmek istedikleri yere yönlendirilmelerini sağladık” dedi.

GÜNDEN’DEN SERVİS VE OTOBÜS İŞLETMELERİNE ÇAĞRI
Deprem bölgelerinden kendilerine gelen bir çok talep olduğunu sözlerine ekleyen Günden, “Halen deprem bölgesinden güvenli illere geçmek isteyen vatandaşlarımızın çağrılarını alıyoruz. Düzceli vatandaşlarımızın ilimize getirilmesi için Ulaşım A.Ş. nezdinde 4 aracımızı daha deprem bölgelerimize yolladık. Ancak bu araç sayısı yeterli olmadığı gibi yol uzun olduğu için konfor açısından da yeterli değil. Zaten deprem psikoloji içerisindeki vatandaşlarımızın sağlıklı ve konforlu şekilde getirilmesine katkıda bulunmak isteyen tüm servis ve otobüs işletmelerine çağrıda bulunmak istiyorum. Depremzedelerimizin taşınması seferberliğimize desteklerinizi bekliyoruz. Araç konusunda destekte bulunmak isteyen işletmelerimizi Ulaşım A.Ş. ile irtibat kurmaları yeterli olacaktır” şeklinde konuştu.