HABERLER
07-02-2023 16:16

TÜM İMKANLAR DEPREMZEDELER İÇİN

Düzce Belediyesi, 6 Şubat sabahı 04.17’de yaşanan 7,7 şiddetindeki Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ili derinden etkileyen deprem sonrası vakit kaybetmeden yardım kampanyası başlattı. AFAD koordinasyonunda düzenlenen yardım kampanyası kapsamında belediye meydanında hazırlanan tırlara her türlü ihtiyaç malzemesi toplanarak deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Düzce Belediyesi personelinin koordinasyonu ve AFAD yönlendirmesi ile yürütülen yardım kampanyasına Düzceliler de yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar şahsi araçlarında topladığı yardım malzemelerini belediye önünde konuşlanan yardım tırlarına ulaştırdı. Burada görevliler tarafından kategorize edilen ve kayda geçirilen malzemeler deprem bölgesinde yardım bekleyen vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İLK GÜN KIYAFET VE HİJYEN MALZEMESİNE AĞIRLIK VERİLDİ
Düzce Belediyesi önünde toplanan insani yardım malzemelerinde ilk gün için en çok kışlık kıyafet ısınma ve hijyen malzemelerine ağırlık verildi. Öncelik çocuk bezi ve acil ihtiyaçlar olurken şu ana kadar gönderilen malzemelerin sayısı da açıklandı. Verilere göre; 10 bin battaniye, 3 bin yorgan, 2 bin 500 yastık, 5 bin ısıtıcı, 10 kömür sobası, 6 bin mont, 5 bin bot, 7 bin 500 eldiven, 250 tek kişilik yaylı yatak, 100 halı, 30 bin çift çorap, 25 bin bere, çok sayıda el örgüsü patik, 500 termal içlik, 25 bin paket çocuk bezi, 25 bin ıslak mendil, 500 biberon, 500 emzik gönderildi.

SU VE YEMEK İHTİYAÇLARI DA UNUTULMADI
İki büyük depremle sarsılan ve evlerini kaybeden afetzedeler için yiyecek ve su ihtiyaçları için de tırlara yardım ulaştıran Düzceliler ilk seferde 8 bin gıda kolisi, 3 bin bebek maması, 1 ton un, tonlarca su ve meyve suyunu deprem bölgesine gönderdi.

EKİPMAN DESTEĞİ DEPREM BÖLGESİNDE
Deprem olduğu ilk anda yola çıkan Düzce İtfaiyesinden 10 kişilik ekibe ek olarak 44 kişilik gönüllü belediye personeli de arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesine gitti. Aynı zamanda 2 hemşire de ekiplerle birlikte gönüllü olarak yardıma koştu. İnsan gücünün yanı sıra 2 kırıcı itfaiye aracı, 10 jeneratör, 800 kafa lambası ve 500 adet powerbank deprem bölgesine ulaştırıldı.