HABERLER
24-01-2023 15:25

MODERN SANAYİ SİTESİNDE 1. ETAP BAŞLADI

Düzce Belediyesi tarafından şehre yakışır bir sanayi noktası oluşturmak noktasında atılan adımlar çerçevesinde Beslanbey Mahallesinde yapılacak olan Modern Sanayi Sitesinde ilk etap çalışmaları grobeton dökümü ile başladı. Yeşil sanayi uygulamalarının da görüleceği projeni ilk etabında 112 dükkan yer alacak.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kentin ortasında "derme çatma" dükkânlardan dolayı kötü görüntü oluşturan Eski Sanayi Çarşının taşınması için gereken alt yapı hazırlıkları hızla devam ediyor.

Beslanbey mevkiinde 63 dönümlük arazi üzerine konuşlandırılacak olan Modern Sanayi Sitesinde alt yapı hazırlıkları ve zemin tasfiyesinin tamamlanmasının akabinde birinci etap birinci kısımda grobeton dökümü gerçekleştirildi.

Toplamda 381 dükkanın ve sosyal donatıların olacağı Modern Sanayi Sitesinde, temel dökme işlemine hazırlanan ilk etap ilk kısımda 112 dükkan bulunacak. Brüt 96 m² zemin kat, 24 m  asma kat olarak yapılacak olan dükkanların yanı sıra içerisinde kreş, kafeterya, restorant, mescit, sosyal yaşam donatıları ve yeşil alanlardan oluşacak.

ŞEHRİN KATMA DEĞERİ ARTACAK
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, devam eden çalışmalara yönelik yaptığı değerlendirmede, modern sanayi sitesinde yeşil sanayinin de uygulanacağına dikkati çekerek, “Beslanbey Mahallesinde hazineye ait olan 51 dönüm arazi ve 12 dönüm TOKİ arazisi Düzce Belediyesi tarafından satın alındı. Toplamda 63 dönümlük arazi üzerinde modern sanayi sitemizin inşasına başladık. İlk etapta 112 dükkan bulunacak. Dükkanların çatısına yerleştirilecek güneş panelleri ile kendi enerjisini kendisi üretir hale gelecek. Buranın grobeton dökümünü gerçekleştiriyoruz. Bir yandan da diğer etapların zemin düzenleme ve hazırlıkları sürdürülüyor. Şehrimiz için oldukça önem taşıyan bu projemiz ile hem esnaflarımızın daha nezih ve sağlıklı ortamda işlerini sürdürmelerini hem de şehrimizin katma değerinin arttırılmasını sağlıyoruz” dedi.